Najave

Počele stizati prve kazne i presude za zapuštena poljoprivredna zemljišta

Zakonom o poljoprivrednom zemljištu te Odlukom o agrotehničkim mjerama i uređivanju poljoprivrednih rudina na području Općine Bedekovčina propisano je da su vlasnici i ovlaštenici dužni uređivati poljoprivredno zemljište. Poljoprivredna redarka Općine Bedekovčina već godinu dana obilazi teren, komunicira s vlasnicima zemljišta i šalje opomene zbog neodržavanja. Onima koji ne reagiraju na opomene i ne izvršavaju agrotehničke mjere počele su stizati i prve kazne. Pokrenuti su i prekršajni postupci protiv neodgovornih vlasnika parcela te su donesene i presude u korist Općine Bedekovčina.

Vlasnike, posjednike ili ovlaštenike poljoprivrednih parcela pozivamo da čiste svoje zapuštene parcele i drže ih urednima kako ne bi došlo do zarastanja korovom i višegodišnjim raslinjem te ometanja susjednih parcela.

Stoga ovim putem još jedanput apeliramo na vlasnike parcela da ne zanemaruju održavanje poljoprivrednog zemljišta kako bi na obostrano zadovoljstvo izbjegli plaćanje općinskih i sudskih kazni.