Najave

Obilježeno 175 godina školstva u Bedekovčini

U Osnovnoj školi Bedekovčina je u petak, 9. lipnja 2017. godine održana svečanost obilježavanja 175 godina školstva u Bedekovčini.

Župan Željko Kolar je ravnatelju Osnovne škola Bedekovčina Ivanu Paradiju uručio prigodnu zahvalnicu Krapinsko-zagorske županije. „Ovo je prilika da odamo počast svima koji su posljednjih 175 godina dali doprinos razvoju školstva u Bedekovčini. Danas ovdje imamo sjajan kolektiv koji radi izrazito puno programa  i koji je u jednoj sinergiji škole, ostalih odgojno-obrazovnih ustanova s područja ove i okolnih općina te same Krapinsko-zagorske županije napravio niz sjajnih projekata za bolji uvjet rada nastavnika i dobrobit sve djece koja ovdje pohađaju školu“ – rekao je župan Željko Kolar i zajedno s načelnikom Bedekovčine Darkom Banom za ljetne praznike najavio investiciju promjene paketa u školskoj sportskoj dvorani.

Na svečanosti obilježavanja 175 godina školstva u Bedekovčini uručene su zahvalnice škole dugogodišnjim učiteljima te ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova s područja Općine Bedekovčine.

Osnovnu školu Bedekovčina pohađa 407 učenika iz Bedekovčine, Židovinjaka, Luga Poznanovečkog, Poznanovca i Vučaka. U školi djeluju 24 razredna odjela, od čega 12 razredne nastave i 12 odjela predmetne nastave. Odgojno-obrazovna djelatnost organizirana je u matičnoj školi u Bedekovčini (20 razrednih odjela) te u područnoj školi u Poznanovcu (četiri razredna odjela s ukupno 49 učenika), a odvija se u dvije smjene. U školi je zaposleno 50 djelatnika od čega 37 učitelja i stručnih suradnika, a nastava je u potpunosti stručno zastupljena.

Izvor:Krapinsko-zagorska županija