Najave

U DJEČJEM TJEDNU DJECA SU SE SUSRELA S NAČELNIKOM OPĆINE

Posjet delegacije djece Darku Banu,  načelniku općine održan je 6.10.2017. Njih devetoro s voditeljicama Vesnom i Ljubicom došli došlo je iz naše dvije osnovne škole, kao izabrani predsjednici razreda. Susretu su nazočile i dvije članice Dječjeg općinskog vijeća te pročelnica općine Suzana Hajdaš.

  Susret  je održan u općinskoj Vjećnici, a  započeo je  predstavljanjem načelnika djeci te međusobnim upoznavanjem. U kratkom govoru načelnik je naglasak stavio na potrebu učenja i obrazovanja, jer znanje i vještine koje stičemo učenjem daju nam mogućnost  da upravljamo svojim životima. Posebno je istaknuo potrebu cjeloživotnog učenja. Objasnio je i način biranja za funkciju načelnika te način financiranja općine.

  Djecu je upoznao s aktivnostima i izdvajanjima koje općina provodi za djecu. Zaključili su da žive zadovoljan i sretan dječji život i da nemaju velike želje i potrebe. Ipak, jedan zajednički kulturni centar već dugo priželjkujemo. Kako bi dječje slobodno vrijeme dobilo još kvalitetnih sadržaja koji bi se odvijali na jednom mjestu. Saznali smo da ima određenih pomaka u pregovorima s vlasnikom nekadašnje kino-dvorane i da se nazire rješenje ove dječje želje.

  Kada se dođe u goste donesu se i darovi pa su djeca darivala domaćina. Nakon toga su obišli načelnikov ured u kojem im je s radošću pokazao dosadašnje dječje poklone koje čuva i koji ga potiču da donosi odluke za dobrobit djece.  Nakon kratke okrepe ostavili smo načelnika da rješava važne poslove.

DND Bedekovčina zahvaljuje svim sudionicima te DVD-u  Brestovec Orehovički koje je osiguralo prijevoz za djecu iz Brestovca.

Ljubica Gorički, predsjednica DND