Najave

„GENERACIJO MOJA“ , susret učenika 4.razreda u Dječjem tjednu

OSNOVNA ŠKOLA BEDEKOVČINA i DND BEDEKOVČINA ove su godine bili partneri u realizaciji susreta učenika i učenica 4. razreda općine.

66 učenika iz dvije matične i dvije područne škole susrelo se, 5.10.2017., na aktivnosti „Generacijo moja“ s namjerom povezivanja generacije kroz stvaralačke aktivnosti i igru.

Aktivnosti su pripremili učitelji Ivan, Lara i Mirela te knjižničarka Marina iz škole domaćina uz vodstvo pedagoginje Silvije. Svoj doprinos dali su kuharica Božica,ravnatelj Ivan i predsjednica DND Ljubica.

Nakon okupljanja u auli škole pozdrave su nam uputili predsjednica DND-a, ravnatelj škole i načelnik općine, koji je stigao s velikom košarom bombona. Kratak dječji recitatorsko-pjevano-plesni program vedro i veselo izveli su učenici iz OŠ Bedekovčina i PŠ Poznanovec.

Nakon podjela u grupe slijedile su radionice u kojima su djeca pisala poruke djeci svjeta, upoznavali mudre izreke o djeci, pisali poruke za zdrav život, učili o pravima i dužnostima. Proveden je i zanimljiv kviz o tome koliko poznajemo likove iz lektire.

Kretanje na igralištu jedva smo čekali. Tamo smo potezali uže, odigrali graničara i nogomet.

Uz sendviče, sok, grickalice i sve navedene aktivnosti vrijeme je brzo prošlo.

Svaki razred ponio je sa sobom zahvalnicu za sudjelovanje, loptu i bilježnicu za razredni spomenar koji će uređivati tijekom godine. Voditelje je DND nagradio cvijećem i prigodnim poklončićima.

Predsjednica DND, Ljubica Gorički