Najave

Festival Igrajte nam mužikaši oduševio i 49. put

Na prostoru bedekovčanskih jezera je u nedjelju, 4. lipnja 2017. godine, održan 49. glazbeni festival Igrajte nam mužikaši.

U natjecateljskom programu 49. festivala Igrajte nam mužikaši nastupilo je 16 glazbenika i glazbenih sastava. Najboljim među njima proglašeni su Črleni lajbeki, drugo mjesto zauzeli su ŽVS Klencerice i KUD Horvati, a treću je nagradu primio Krunoslav Jazbec. Župan Željko Kolar je Dečkima z bregov, najnagrađivanijem zagorskom sastavu festivala, za 40 godina neprekidnog djelovanja i očuvanja zagorske glazbe uručio i posebno priznanje.

Župan Željko Kolar je nakon dodjele nagrada rekao: „Igrajte nam mužikaši jedna je od najpopularnijih manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji - ljudi vole ovaj specifičan vid zagorske glazbe.“ – istaknuo je župan Željko Kolar i dodao kako će se nakon ovogodišnjeg jubilarnog 50. Sajma vina, sljedeće godine na bedekovčanskim bajerima održati i jubilarni 50. Igrajte nam mužikaši. „Čestitam svima koji su kroz 49 godina dali doprinos ovoj manifestaciji, a naravno posebna čestitka Dečkima zbregov koji su 40 godina nastupali na ovom festivalu, osvojili 11 prvih mjesta i koji nas i dalje uveseljavaju svojim hitovima. Jednako tako mi je posebno drago da su ove godine pobijedili Črleni lajbeki koji isto tako imaju dugu tradiciju, koji nastupaju po našim manifestacijama te su ambasadori Krapinsko-zagorske županije po čitavoj Hrvatskoj“ – kazao je župan Željko Kolar

Organizatori festivala su: Kajscena, Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj

Izvor:Krapinsko-zagorska županija