Najave

Održana "EKO ARENA" u Općini Bedekovčina

Prošlog vikenda, 01. i 02. prosinca, u Sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina održana je "EKO ARENA"- 1. prodajni ekološki sajam i konferencija o ekološkoj poljoprivredi u organizaciji Savjetodavne službe, Općine Bedekovčina i Srednje škole Bedekovčina. Na 1. eko sajmu izlagalo je 60-ak proizvođača eko proizvoda iz cijele Hrvatske i Slovenije.

Također, organiziran je i okrugli stol na temu "Izazovi i perspektive u ekološkoj poljoprivredi" te nekoliko predavanja tematski povezana s ekološkom poljoprivredom.

U subotu, 02. prosinca organiziran je i zabavni program u kojem su nastupali glazbeni sastav "Kavaliri" te folklorni ansambl "Žuna".

Sajam je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak koji je naglasio kako se radi o hvale vrijednom projektu za kojeg se nada da će postati tradicionalan u Krapinsko- zagorskoj županiji te kako je cilj Ministarstva poljoprivrede promocija hrvatskih poljoprivrednih proizvoda s naglaskom na obiteljska poljoprivredna gospodarstva. 

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar pozdravio je inicijativu Savjetodavne službe i Ministarstva poljoprivrede da na jednom mjestu okupi ekološke proizvođače i skrene pozornost na njih. "Ekološkim proizvođačima treba pomoći u plasiranju i brendiranju proizvoda, a s obzirom da nam je veliki broj zemlje neobrađen tu se stvara dodatna mogućnost da se i ta zemlja stavi u ekološku proizvodnju“ rekao je župan Željko Kolar.

Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Bedekovčina Darko Bankoji je naglasio važnost poljoprivrede za gospodarstvo a osobito razvoj ekološke poljoprivrede koji treba sve aktivnije poticati. "Želio bi zahvaliti svim izlagačima, posebno onima s područja Općiine Bedekovčina te naglasiti da ćemo se i dalje truditi i raditi na poticanju i ulaganju u poljoprivredu i OPG-ove koji ulažu puno truda kako bi u najboljem svjetlu predstavili poljoprivredne blagodati naših zelenih brega" rekao je načelnik Općine Bedekovčina.

Okupljene su pozdravili i saborski zastupnik Žarko Tušekravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek i ravnateljica Srednje škole Bedekovčina Vera Hrvoj