Najave

Održana edukacija u Dječjem vrtiću Bedekovčina u sklopu Međunarodnog dana laboratorijske medicine

Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM) po prvi puta u Hrvatskoj obilježava Međunarodni dan laboratorijske medicine (Lab Med Day 2017) kako bi se široj javnosti predstavila medicinska biokemija i laboratorijska medicina.

Sukladno navedenome a u cilju educiranja građana, posebno naših najmlađih, OB Zabok u suradnji s Općinom Bedekovčinom organizirala je edukaciju na spomenutu temu u Dječjem vrtiću Bedekovčina, 13.studenog 2017. godine.

Laboratorijskom medicinom, koja je vrlo važna u liječničkoj dijagnostici, bave se visokoobrazovani stručnjaci koji su ovom prilikom djeci približili svoje znanje, pobliže ih upoznali s laboratorijskom medicinom te ih na taj način ohrabrili i osvijestili o brizi za svoje zdravlje. Djeca su iskazala veliku zainteresiranost te su aktivno sudjelovala u edukaciji.

Edukaciju je provodila dr. sc. Bojana Kranjčec, mag. med. biochem., spec. med. biokemije i lab. medicine (voditeljica laboratorija OB Zabok) a sponzor ove vrste edukacije je tvrtka H.K.O. d.o.o. (generalni distributer tvrtke Greiner).

Klementina Komorčec, ravnateljica Dječjeg vrtića Bedekovčina zahvalila se svim akterima koji su omogućili realizaciju edukacije i omogućili djeci stjecanje novog znanja.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban posebno se zahvalio OB Zabok na inicijativi za organiziranjem ovakve vrste aktivnosti te je pohvalio sve djelatnike Dječjeg vrtića Bedekovčina koji svakodnevno ulažu puno truda kako bi djeci osigurali kvalitetan odgojno obrazovni sustav.