Novosti

Održana 47. manifestacija Igrajte nam mužikaši Bedekovčina 2015.

U nedjelju 14. lipnja 2015. godine održana je na Bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini 47. po redu manifestacija Igrajte nam mužikaši Bedekovčina 2015. Organizatori manifestacije bili su  Općina Bedekovčina, Krapinsko–zagorska županija,  Radio Kaj i Kajscena.

Sudionici festivala bili su: Carpona band, Zvuci Zagorja, F band, Božo Pustanjec, Senzacija band, Ivan Benc, Irena Grden, Štajerski kvintet, Fiškali, Ansambl Lojzeta Ogorevca, Andrija Kos, Foršus, Dečki z bregov i Total band.

Priznanja: za najbolju novu skladbu Najrajše popevamo, na festivalu Igrajte nam mužikaši Bedekovčina 2015. Zvuci Zagorja, za pjesmu Svekrva i punica, izvedenu na festivalu Igrajte nam mužikaši 2014. godine, kao najizvođeniju u programu Radija Kaj sastav F band, a priznanje za doprinos dugogodišnjem njegovanju i očuvanju  tradicije zagorske glazbe na festivalu Igrajte nam mužikaši sastav Dečki z bregov.

Posjećenost manifestacije bila je izrazito visoka, a posjetitelji su osim u glazbi mogli uživati u ljepotama Bedekovčanskih jezera, te u bogatoj ponudi hrane i pića. Po uzoru i tradiciji na nekadašnje festivale, pekao se i vol na ražnju. Unatoč nevremenu koje je u jednom trenutku narušilo posjećenost festivala, zabavljalo se i plesalo do kasno u noći.