Službene objave

Potpisan Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u vrijednosti od 80.010,53 kuna

U sklopu projekta „HICAPS-HISTORICAL CASTLE PARCS“, načelnik Općine Bedekovčina u petak, 10. studenog 2017. godine potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ugovor o dodjeli 80.010,53 kn bespovratnih sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Projekt „HICAPS- Historical Castle Parcs“  je odobren kroz transnacionalni program INTERREG CENTRAL EUROPE, u kojem Republika Hrvatska sudjeluje po prvi puta u financijskoj perspektivi 2014-2020.

Cilj projekta je uređenje i revitalizacija povijesnih parkova dvoraca te njihova promocija u kontekstu obogaćenja i očuvanja kulturne baštine država središnje Europe te održivog kulturnog razvoja.

Temeljem projekta bit će uređen park oko Dvorca Gornja Bedekovčina na način da će se urediti cirkularna šetnica oko dvorca, perivoj, posaditi nove biljke, postaviti informativne table, klupice za odmor i svjetiljke.

Nositelj projekta je Općina Bedekovčina, čiji ukupan proračun projekta iznosi 100.000,00 EUR-a, od kojih je od kojih je 85.000 EUR bespovratnih sredstava. Dio sredstava koji za projekt mora osigurati Općina Bedekovčina bit će pokriven temeljem danas sklopljenog ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.