Službene objave

Potpisan Sporazum o provođenju katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području Općine Bedekovčina

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban danas je s Državnom geodetskom upravom  potpisao Sporazum o provođenju katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području Općine Bedekovčina.

Katastarska izmjera provodit će se na području katastarske općine Komor ukupne površine oko 2626 ha koja obuhvaća 10 naselja na području općine: Belovar Zlatarski, Orehovica, Zadravec, Vojnić Breg, Martinec Orehovički, Pustodol Orehovički, Grabe, Kebel, Brestovec Orehovički, Lug Orehovički a u svrhu izrade katastra nekretnina i osnivanja zemljišnih knjiga.

Predviđena su potrebna sredstva za proces katastarske izmjere u vrijednosti od 5 milijuna kuna. Općina Bedekovčina sudjelovati će u 70% od ukupnog iznosa a u preostalih 30% Državna geodetska uprava.

Općina Bedekovčina planira u sufinanciranje izmjere uključiti i nositelje prava na nekretninama koje se nalaze na tom području s obzirom na to da bi sređivanje katastarskog i zemljišnoknjižnog stanja došlo za nositelje prava na nekretninama jeftinije nego kada bi svaki nositelj prava sam išao sređivati svoje katastarsko i zemljišnoknjižno stanje.

Na temelju danas potpisanog Sporazuma Državna geodetska uprava će od Ministarstva pravosuđa zatražiti suglasnost za provođenje katastarske izmjere na području Općine Bedekovčina.