Organizacijski odbor 53. festivala „Igrajte nam mužikaši“, raspisuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na glazbenom festivalu

“IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI – BEDEKOVČINA 2021”

Glazbeni sastavi i solisti uz festivalski orkestar izvest će skladbe koje će Festivalski žiri odabrati među pristiglima na ovaj natječaj.

Skladbe moraju biti:
– u duhu zagorskog narodnog melosa
– u ritmu polke ili valcera
– tekst kajkavski (ili s elementima kajkavskog)
– trajanje pjesme do 3,30 minuta
– autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju.

Način prijavljivanja:

1. Tekst pjesme i gotovu snimku s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana i imenima izvođača poslati do 13. svibnja 2021. godine na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina ili putem e-maila na igrajtenammuzikasi@bedekovcina.hr.

2. Pristigle pjesme pregledat će i preslušati Festivalski žiri te odabrati repertoar za festival.

3. Troškove snimanja glazbenih brojeva koji su odabrani za festival, sufinancirat će Organizator (do iznosa 1.500,00 kn). Organizatori će 17. svibnja 2021. objaviti i predstaviti putem svojih web stranica sve konačno odabrane skladbe prema odluci Festivalskog žirija.

Informacije na www.kajscena.hr ili telefonom na broj 091/210 7770.