Općinski načelnik, Darko Ban zajedno sa suradnicima Elvirom Belošević i Ivanom Hercegom prisustvovao je u četvrtak 4. ožujka 2021. godine na sastanku sa županom Željkom Kolarom na temu organizacije 52. književno-recitalne manifestacije “Susret riječi” Bedekovčina – jedne od najdugovječnijih književnih manifestacija u Hrvatskoj.
Susret riječi Bedekovčina je književno-recitalna manifestacija koja već više od pola stoljeća okuplja pjesnike i prozaike iz cijele Hrvatske s ciljem njegovanja jezičnog stvaralaštva, kako na standardnom knjiženom jeziku, tako i na kajkavskom i čakavskom. Na natječaju za manifestaciju svake godine sudjeluje stotinjak autora iz cijele Hrvatske, a na dosadašnjim izdanjima Susreta riječi sudjelovali su i brojni poznati hrvatski književnici, bilo kao autori, članovi žirija ili gosti završne večeri.
Župan Željko Kolar pohvalio je planove organizatora za dodatnim širenjem manifestacije, podsjetio kako Županija već niz godina podržava njezino održavanje i poručio kako će ove godine i službeno preuzeti supokroviteljstvo. U iznijetim planovima posebno se ističe proširenje programa na tri dana, kroz koje će se, uz završnu večer u Bedekovčini, razni kulturni programi održati i u drugim mjestima diljem županije. Među namjerama za naredno razdoblje je i organizacija susreta pisaca u zagorskim srednjim školama, skretanje više pozornosti na dijalektalnu književnost, snažnije povezivanje s turističkim sektorom te proširivanje izdavačke djelatnosti, koja je do sada bila koncentrirana na izdavanja pratećeg zbornika odabranih radova pristiglih na natječaj.
Zbornik radova sa prošlogodišnjeg Susreta riječi možete pronaći ovdje: https://www.bedekovcina.hr/…/Susret-rije%C4%8Di_2021_19…

52. Susret riječi Bedekovčina 2021. planira se održati od 18. do 20. rujna 2021. godine.