Poštovani,

čast nam je pozvati vas na braniteljsku glazbeno-scensku predstavu i izložbu ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a:

BITKA ZA VUKOVAR – KAKO SMO BRANILI GRAD I HRVATSKU

Predstava će se održati u Osnovnoj školi S.Radića Brestovec Orehovički, 7. veljače 2019. u 18.00 sati

Ovo je prva edukativna i domoljubna, glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Predstava je do sad izvedena u 148 gradova i općina  u Hrvatskoj i iseljeništvu (USA, Australija, Novi Zeland, Kanada, Njemačka, Austrija, Švicarska i BiH).

Nastupaju:

učenici Osnovne škole Stjepana Radić, Ansambl Zabok, policijski kapelan PU Krapinsko-zagorske don Branko Čagelj i hrvatski branitelji.

Organizatori: UDiVDR Bedekovčina i UDVDR Ogranak Zabok.

Pokrovitelji: Općina Bedekovčina, Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Temeljna okosnica predstave je projekcija filmova: “Plamen Vukovarskog svjetla“ koji prikazuje uzimanje plamena s vječnog plamena na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru, film “Bitka za Vukovar“ koji prikazuje obranu grada Vukovara i zatočeništvo u srpskim koncentracijskim logorima i filma “Vukovar danas“ koji prikazuje kako danas izgleda Vukovar.

U predvorju OŠ bit će postavljena izložba ratnih fotografija koje su na prvoj liniji obrane Sajmišta fotografirali dragovoljci HOS-a.

Osim toga, zainteresirani će moći kupiti dvije knjiga koje opisuju obranu Vukovara i preživljavanje u tri srpska logora (Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica) i to:

– knjigu “Ne plači, moj dobri Anđele“, autora Damira Plavšića – opisuje obranu Sajmišta, Priljeva i Borova naselja, predaju hrvatskih branitelja te preživljavanje u srpskim koncentracijskim logorima: Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica.

– knjigu “ ”58” HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca“, autora Damira Markuša – opisuje kako je 58 dragovoljaca HOS-a branilo grad Vukovar i Bogdanovce te proboj preživjelih HOS-ovaca iz vukovarskog obruča – “HOS-ova štafeta smrti“.

Pozivamo Vas da zajedno odamo počast plamenu „Vukovarskog svjetla“ i na taj način odamo počast herojima koji su svoje živote dali za domovinu.

S poštovanjem,

UDiVDR Bedekovčina i UDVDR Ogranak Zabok.

ULAZ SLOBODAN