Gospodarska zona

Gospodarstvo ima važnu ulogu u Općini Bedekovčina. Vrijedno je napomenuti da je nalazište gline na području Općine pridonijelo razvoju industrije te proizvodnji proizvoda od gline, kao što su crijep i kaljeve peći. Bedekovčina je poznata i po kožnoj i obućarskoj industriji, drvno-prerađivačkoj industriji te metalnoj industriji.

Općina Bedekovčina svojim poticajnim mjerama i izgradnjom komunalne infrastrukture nastoji poboljšati poslovno okruženje kako bi se stvorili bolji uvjeti za razvitak industrije. Tako su na području Općine osnovane dvije gospodarske zone, Bedekovčina i Poznanovec.

Jedan je od općinskih prioriteta razvoj komunalne i druge infrastrukture u gospodarskim zonama s ciljem osiguravanja uvjeta za povećanje gospodarskog razvoja Općine. Rezultat su tih nastojanja novootvorena poduzeća na području Općine Bedekovčina i sve veći interes za ulaganja u ovom kraju. Posebno velik doprinos gospodarstvu daje stotinjak malih poduzeća kao i oko 150 obrtnika koji posluju u raznim granama.