U srijedu, 18. travnja 2018. godine u Srednjoj školi Bedekovčina održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen humanitarni koncert “Naši koraci za Daniela”.

Koncert organizira Vijeće učenika škole za njihovog kolegu Daniela Plašća, kojem je prijeko potrebno robotsko odijelo kako bi hodao. Daniel je, nakon što je 2015. doživio nesreću, povrijedio leđnu moždinu te ostao nepokretan. Njegovi roditelji i prijatelji organizirali su nekoliko različitih akcija za kupnju robotskog odijela kojim bi Daniel opet mogao stati na noge. Robotsko odijelo je izrazito skupo (89.000 eura), pa ovim humanitarnim koncertom njegova škola želi pomoći.

Uz zahvalu svima koji su pomogli, Daniel Plašć je uputio apel da se na njegovo odijelo ne plaća porez kada se budu nabavljalo. Daniel je također rekao da je već isprobao odijelo. „Osjećaj se divan. Možeš stajati, čovjeka gledati u oči… Moram jako puno vježbati i održavati fizičku kondiciju kako bi mogao nositi odijelo“, rekao je Daniel.

Župan Željko Kolar istaknuo je da se Krapinsko – zagorska županija još ranije uključila, dodavši da je za Daniela bila organizirana i humanitarna utakmica u Tuhlju, a uskoro će i u bedekovčanskoj dvorani organizirati humanitarnu utakmicu između ekipe Županije s veteranima Dinama i Hajduka. „Lani, ali i ove godine u proračunu smo osigurali sredstva za pomoć Danielu. Također, pisao sam premijeru i ministru financija da, kada skupimo kritičnu masu novca i kada se odijelo bude kupovalo, daju dozvolu da se ne plati porez na njega“, rekao je župan Kolar te dodao kako je Danielova snaga i želja da prohoda, kao i nastojanje njegove obitelji da mu se pomogne, uistinu nevjerojatna stvar. Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban istaknuo je kako je odmah po dolasku učenika i molbom za sudjelovanje, Općina također odlučila pomoći.

Ravnateljica škole Vera Hrvoj istaknula je kako je Daniel upisao školu za keramičara – oblagača, no zbog nesreće školovanje u tom smjeru nije mogao nastaviti. Sada polazi smjer arhitektonski tehničar, a prema riječima ravnateljice, Škola se već nekoliko puta uključila u akcije pomoći. „Kruna naših donacija jest ovaj koncert, a tim je više vrijedan što su ga potaknuli učenici naše škole i Volonterski klub. Mislim da šaljemo lijepu poruku da se zajedničkim snagama može pomoći prijatelju“, istaknula je Vera Hrvoj.

Koncert će biti održan u nedjelju, 22. travnja 2018. godine, u sportskoj dvorani Bedekovčina s početkom u 19,00 sati. Nastupit će: Fiškali, Dejan Roginić, Ljubavnici, TS Brajde, Zadruga, Tomislav Goluban, Joy, Podvinčani, Darko Domijan, Josipa Lončar, Aljoša Mutić, Ventek i Mia Dimšić. Cijena ulaznice iznosi simboličnih 25 kuna, a mogu se kupiti u Općini Bedekovčina, Centar Pubu u Bedekovčini, Gradu Zlataru i Srednjoj školi Bedekovčina. Koncert su najavili Daniel Plašć, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, načelnik Općine Bedekovčine Darko Ban, ravnateljica Srednje škole Bedekovčina Vera Hrvoj i Jelena Brezak, predsjednica Vijeća učenika.

izvor: www.kzz.hr