Krapinsko – zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj, organizatori 50. festivala „Igrajte nam mužikaši 2018.“, raspisuju natječaj za skladbe zagorskih narodno-zabavnih sastava, koje će biti izvedene uživo u nedjelju 3. lipnja 2018. godine u Bedekovčini na glazbenom festivalu

“IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI 2018”

Izvest će se skladbe koje će Stručni žiri Organizacijskog odbora odabrati među pristiglima na ovaj natječaj.

Skladbe moraju biti:
– u duhu zagorskog narodnog melosa
– u ritmu polke ili valcera
– tekst kajkavski (ili s elementima kajkavskog)
– trajanje pjesme do 3,30 minuta
– autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju.

Način prijavljivanja:

  • Tekst pjesme i radnu snimku s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana i imenima izvođača poslati do 30.travnja 2018. na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina ili putem e-maila na igrajtenammuzikasi@bedekovcina.hr .
  • Pristigle pjesme pregledat će i preslušati Stručni žiri te odabrati repertoar za festival.
  • Troškove snimanja glazbenih brojeva koji su odabrani za festival, a koji će se snimati u Studiju Hit, Desinić, snosit će Općina Bedekovčina. Snimanje mora biti završeno najkasnije do 20.05.2018, a Organizatori će 22.5. 2018. objaviti i predstaviti putem svojih web stranica sve konačno odabrane skladbe prema odluci Stručnog žirija.

SASTAV STRUČNOG ŽIRIJA:

  1. Siniša Miklaužić, predsjednik žirija
  2. Milan Kladnički, član
  3. Stjepan Zrinski, član
  4. Darko Kožina, član
  5. Marijan Kopjar, član.