Krapinsko–zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj, organizatori 51. festivala „Igrajte nam mužikaši“, raspisuju natječaj za skladbe koje će biti izvedene uživo u nedjelju 2. lipnja 2019. godine na jezerima u Bedekovčini na glazbenom festivalu

“IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI 2019”

Izvest će se skladbe koje će Stručni žiri Organizacijskog odbora odabrati među pristiglima na ovaj natječaj.

Skladbe moraju biti:
– u duhu zagorskog narodnog melosa
– u ritmu polke ili valcera
– tekst kajkavski (ili s elementima kajkavskog)
– trajanje pjesme do 3,30 minuta
– autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju.

Način prijavljivanja:

1. Tekst pjesme i radnu snimku s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana i imenima izvođača poslati do 5. svibnja 2019. godine na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina ili putem e-maila na igrajtenammuzikasi@bedekovcina.hr

2. Pristigle pjesme pregledat će i preslušati Stručni žiri te odabrati repertoar za festival.

3. Troškove snimanja glazbenih brojeva koji su odabrani za festival, sufinancirat će Organizator (do iznosa 1.500,00 kn).

Snimanje mora biti završeno najkasnije do 20.05.2019., a Organizatori će 22.05. 2019. objaviti i predstaviti putem svojih web stranica sve konačno odabrane skladbe prema odluci Stručnog žirija.

Informacije na www.kajscena.hr ili telefonom na broj 049/213963.

Festival podržavaju Zagorski radio i Kajscena.