U četvrtak, 27. prosinca 2018. godine, održana je konstituirajuća sjednica 2. saziva Dječjeg općinskog vijeća Općine Bedekovčina u sklopu akcije „Općina Bedekovčina-prijatelj djece“.

Za članove Dječjeg općinskog vijeća izabrani su: Ian Jurinec, Iva Gorički, Davorka Kranjčec i Luka Sinković iz Osnovne škole Bedekovčina te Petra Groš, Luka Herceg, Nikola Mutak i Marta Mutak iz Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Za dječju općinsku načelnicu izabrana je Marta Mutak, predstavnica 7. razreda OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovečki,  a za zamjenicu dječje općinske načelnice izabrana je Davorka Kranjčec, predstavnica 6. razreda OŠ Bedekovčina.

Sjednici su prisustvovali općinski načelnik Darko Ban, predsjednica Društva naša djeca Bedekovčina i voditeljica Dječjeg općinskog vijeća Ljubica Gorički koji su novoizabranoj dječjoj općinskoj načelnici i njezinoj zamjenici, kao i cijelom Dječjem općinskom vijeću zaželjeli uspjeh u radu te ih upoznali s njihovim pravima, obvezama i ovlastima.

Dječje općinsko vijeće okvir je za ostvarivanje prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Općine Bedekovčina, a provodi se u suradnji Općine Bedekovčina, Društva Naša djeca Bedekovčina i dvije osnovne škole na području Općine. Cilj vijeća je ostvarivanje odredaba Konvencije o pravima djeteta Ujedinjenih naroda – osigurava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u Općini.