Izrađena je projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju dječjih i sportskih igrališta na području Općine Bedekovčina u 2019. godini na sljedećim lokacijama:

Dječje igralište u centru Bedekovčine:

Dječje igralište kod društvenog doma Grabe:

Sportsko igralište (rukometno i košarkaško) u Naselju Jalševec:

Dječje igralište u Naselju Židovinjak:

Dječje i sportsko igralište kod Društvenog doma Martinec:

 

Projektno-tehnička dokumentacija izrađena je za izgradnju dječjih/sportskog igrališta na lokacijama na kojima Općina ima nekretnine u svom vlasništvu.

Sljedeći korak je raspisivanje javne nabave za odabir izvođača radova te se sa radovima izgradnje dječjih/sportskog igrališta planira započeti u lipnju ove godine. Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje svih navedenih igrališta iznosi 1.270.000,00 kuna.

Za 2020. godinu, nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, planira se izraditi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju dječjih/sportskih igrališta na sljedećim lokacijama: na Bedekovčanskim jezerima, kod Društvenog doma Križanče, kod Spomen-doma Boraca u Lugu Poznanovečkom, kod nogometnog igrališta INKOP u Poznanovcu. Općina u 2019. godini ima osigurana sredstva za kupnju 2-3 parcele za izgradnju dječjih igrališta u naseljima koja nisu navedena, te se mole zainteresirane osobe da se jave Općini za prodaju zemljišta u svrhu izgradnje dječjih/sportskih igrališta. Za kupnju takvog zemljišta od strane Općine, preduvjet je da budu riješeni vlasnički odnosi na zemljištu kao i da je zemljište bez tereta.