Zmajevi osvojili šest odličja, 3 zlata i 3 bronce, Zlatni u lightu Karlo Baša, Dvostruko zlatni u lightu i kick lightu Daniel Car, Brončana Nicol Papeš, Dvostruko brončana Marija Antoaneta Hranić

Ove subote 04.11.2023.g., je u Kutini održan 24. Međunarodni kickboxing kup „Kutina 2019.“, u tatami disciplinama pointfighting, light contact i kick light za sve dobne skupine, te u disciplinama ringa, full contact, low kick i K1 za juniore i seniore.

Izvršni organizator turnira su bili HKBS i domaćin KBK „Kutina“. Sudjelovalo je 703 natjecatelja u borbama iz 74 klubova i 7 država.

Naš klub je nastupao sa pet natjecatelja u deset startova u disciplinama pointfighting (1); light contact (4) te kick light (5).

Naši mladi zmajevi su u vrlo jakoj i zahtjevnoj konkurenciji u 10 startova izborili tri finala i tri polufinala te smo imali i dvije predaje radi povrede natjecatelja.

Mladi Karlo Baša je u vrlo dobrom nastupu kroz tri pobjede osvojio prvo mjesto u light conatctu za mlađe kadete do +47 kg. Daniel Car je u dojmljivim i atraktivnim borbama osvojio zlato u light contactu i kick lightu za seniore do 79 kg. Marija Antoaneta Hranić je u zahtjevnim kategorijama s nizom odličnih borkinja osvojila broncu u light contactu i kick lightu za starije kadetkinje do 55 kg. Nicol Papeš je u borbenom polufinalu izborila broncu u kick lightu za mlađe kadetkinje do +47 kg. Iva Bingula je radi povrede gležnja, na žalost, bila primorana predavati mečeve.

Najuspješniji klub je, u konkurenciji 74 klubova sudionika kupa, bila domaća „Kutina“ s 10 osvojenih zlata s u 49 startova, drugi klub je „jastreb“ Jastrebarsko s 7 zlata u 29 startova te treći klub „Radulov“ iz Bugarske s 7 zlata u 31 startu. Naš „Zmaj“ je na 19. mjestu s 3 zlata u 10 startova.

POINTFIGHTING

PF – Kategorija mlađe kadetkinje, do +47 kg . . .

5.mj. NICOL PAPEŠ …u četvrtfinalu gubi od Mujagić . iz Bihača s 11:8.2

LIGHT CONTACT

LC – Kategorija mlađi kadeti, do +47 kg . . .

1.mj. KARLO BAŠA …u četvrtfinalu je s 3:0 bolji od Mađara Šandora D., u polufinalu nadmašuje prekidom

Pršić E. iz Sanskog Mosta a u finalu je s 3:0 bolji od Glušić I. Iz Budokai Labina.

LC – Kategorija starije kadetkinje, do 55 kg . . .

3.mj. MARIJA ANTOANETA HRANIĆ …u polufinalu gubi od odlične Slovenke Hudin Elene.

LC – Kategorija starije kadetkinje, do +65 kg . . .

5.mj. IVA BINGULA …predaje meč radi povrede gležnja.

LC – Kategorija seniora, do 79 kg . . .

1.mj. DANIEL CAR …u finalu u atraktivnom meču nadmašuje Babić M. iz Borac Požege s 3:0.

KICK LIGHT

KL – Kategorija mlađi kadeti, do +47 kg . . .

5.mj. KARLO BAŠA …u četvrtfinalu gubi od Kerepčić G. iz Armusa Zagreb.

KL – Kategorija mlađe kadetkinje, do 55 kg . . .

3.mj. NICOL PILJEK …u polufinalu gubi u borbenom meču od Dedić M. iz Tešnja.

KL – Kategorija starije kadetkinje, do 55 kg . . .

3.mj. MARIJA ANTOANETA HRANIĆ …u četvrtfinalu je s 3:0 bolja od Slovakinje Tkacove E. a u polufinalu gubi od Ravlić L. iz Ivanić grada.

KL – Kategorija starije kadetkinje, do 55 kg . . .

5.mj. IVA BINGULA …predaje meč radi povrede gležnja.

KL – Kategorija seniora, do 79 kg . . .

1.mj. DANIEL CAR …u polufinalu je s 3:0 bolji od Mlinarić M. iz Armus Zagreba a u finalu u vrlo dobrom meču je bolji od Nikolić J. iz Croatia Siska.

Nakon ovog vrlo zahtjevnog Međunarodnog kupa gdje su Zmajevi ujutro u 8 bili na vaganju a zadnji meč odradili u 22.30 sati, morati će u kratkom roku sanirati sve povrede, jer već za tjedan dana putuju u Sloveniju u Zagorje ob Savi na veliki i teški Međunarodni kup Slovenia open.