U subotu 03.03.2018.g., je u Zaboku održan 5. međunarodni kickboxing kup „Zabok open 2018.“ u tatami disciplinama pointfighting; light contactu i kick light za sve dobne skupine, najveća kickboxing manifestacija te vrste u našem Zagorju.

Izvršni organizator turnira je bio KBK „BTI“ Zabok, a sudjelovalo je 276 natjecatelja u čak 400 startova iz 44 klubova i tri država.

KBK „Zmaj” Bedekovčina je nastupao  s osam natjecatelja u 16 startova  (pointfighting-2): Elena Ljubek i Ana Sovec ; light contact-6: Ana Sovec, Stjepan Sedak; Ivan Sovec, Valentin Pozaić; Danijel Car i Ivan Bertić ; kick light-7: Ana Sovec, Stjepan Sedak; Ivan Sovec, Valentin Pozaić; Danijel Car; Ivan Bertić i Diana Franke).

Zmajevi su potvrdili odličnu taktičko tehničku spremnost, te pokazali svoju raskoš višegodišnjeg iskustva, neumornog rada i talenta. S osam natjecatelja u 17 startova osvojili su 16 odličja: čak 13 zlata, srebro i dvije bronce.

Sedam natjecatelja KBK-a „Zmaj”nagrađeno je po kickboxing disciplinama i dobnim skupinama: Ana Sovec proglašena najboljom starijom kadetkinjom u light contactu i kick lightu; Stjepan Sedak proglašen najboljim juniorom u kick lightu, a Ivan Bertić najboljim juniorom u light contactu i najboljim seniorom u kick lightu, Ivan Sovec je najbolji senior u light contactu, a Diana Franke najbolja seniorka u kick lightu.

Po uspješnosti KBK „Zmaj” Bedekovčina je u konkurenciji 44 klubova sudionika sveukupno zauzeo DRUGO mjesto, u light contactu su s 5 zlata, srebrom i broncom bili NAJBOLJI klub kupa, a u disciplini kick lighta su s osvojenih 7 zlata i broncom na drugom mjestu.

 

IZVJEŠĆE S 5. MEĐUNARODNOG KICKBOXING KUPA  „ZABOK OPEN 2018.”