U subotu 10.03.2018.g., u Osijeku je održan prvi ciklus državnih kickboxing prvenstava i to u tatami disciplini pointfighting za mlađe kadete (do 12 godina) i seniore, te ring disciplini K1 za juniore i seniore.

 Izvršni organizator državnog prvenstva su bili KBK „Sveti Duh“ Osijek i HKBS.

Sudjelovalo je ukupno 299 natjecatelja iz 54 kickboxing klubova (156 u pointfightingu iz 41 kluba; 143 u K1 iz 31 kluba).

KBK „Zmaj” nastupao je s četiri natjecatelja u četiri starta: u pointfightingu Elena Ljubek do 37 kg, u K1 za juniore Stjepan Sedak do 54 kg i Ivan Bertić do 81 kg te u K1 za seniorke Diana Franke do 60 kg.

Po prvi puta nastupali su s čak tri natjecatelja u najtežoj kickboxing disciplini K1 (izvedenica ‘Tajlandskog boksa’). 

S tri natjecatelja u K1, izborili su jednako toliko finala, te se okitili s dva zlata i titulama državnih prvaka i jednim srebrom, a brončano odličje osvojili su u kadetskom pointfightingu:

Zlatom i titulom državnog prvaka okitio se Stjepan Sedak u K1 za juniore do 54 kg i to s dva dobivena meča, jednog knockoutom, …drugi zlatni i državni prvak je Ivan Bertić u K1 za juniore do 81 kg, s tri čiste pobjede po 3:0, …srebrena je Diana Franke u K1 za seniorke, a brončana je bila Elena Ljubek na svom prvom državnom prvenstvu, s dvije pobjede i porazom u polufinalu.

Izvješće s državnog prvenstva 2018.- Osijek