Povjerenstvo za priznanja Krapinsko-zagorske županije na čelu s predsjednicom Vlastom Hubicki jednoglasno je odlučilo koga će predložiti Županijskoj skupštini za dodjelu županijskih priznanja.

Kao predloženi Za Povelju Krapinsko-zagorske županije nalazi se i Kickboxing klub „Zmaj” Bedekovčina, a kojeg je za isto predložio načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Udruga je osnovana 01.01.1999. pod nazivom Sportsko društvo „Zmaj” Bedekovčina, a 2005. g., po naputku nacionalnog kickboxing saveza, mijenja statut i naziv u Kickboxing klub „Zmaj” Bedekovčina. Od 2002. godine udruga je punopravni član Hrvatskog kickboxing saveza.

 Osnovni cilj djelovanja Kickboxing kluba „Zmaj” Bedekovčina kao neprofitne udruge je promicanje, razvitak i unapređivanje kickboxing sporta u Općini Bedekovčina, Krapinsko-zagorskoj županiji kao i na čitavom području Republike Hrvatske, te u inozemstvu. Kickboxing kluba „Zmaj” Bedekovčina okuplja i educira široki krug mladih ljudi i simpatizera te ih potiče za aktivno i rekreativno bavljenje sportom poglavito kickboxingom. Održava stalnu školu kickboxinga, sudjeluje na sportskim natjecanjima te provodi tečaje samoobrane.

Natjecateljska sezona u 2017. godini na domaćoj kickboxing sceni bila je, za Kickboxing klub „Zmaj” Bedekovčina, jedna od daleko najuspješnijih. Svakodnevni, neumoran i požrtvovan rad vodstva i članova kluba, kroz dva pripremna i dva natjecateljska perioda godišnje, došao je do potpunog izražaja u 2017. godini.

Temelj za prijedlog Kickboxing kluba „Zmaj” Bedekovčina za dodjelu priznanja Krapinsko – zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini zasigurno se nalazi u njihovim izrazito uspješnim i zapaženim rezultatima u 2017. godini.

Tijekom 19 godina postojanja natjecatelji udruge redovito nastupaju na svjetskim, europskim i državnim kickboxing prvenstvima kao i kupovima. Usprkos tome što dolaze iz male sredine, sa skromnim uvjetima rada i vrlo često nedostatnim proračunskim sredstvima, redovito osvajaju najsjajnija odličja te predstavljaju klub, a zatim i Općinu Bedekovčina te Krapinsko – zagorsku županiju u najpozitivnijem svjetlu.

Kickboxing klub „Zmaj” Bedekovčina u svojem djelovanju nije usmjeren isključivo na postizanje rezultata već i na jednu puno širu dimenziju u kontekstu odgoja djece i mladih. Svojim djelovanjem potiču prevenciju zlouporabe sredstava ovisnosti i usvajanje zdravih stilova življenja. Također, djeca i mladi prilikom bavljenja sportom i usvajanja navika sportskog življenja te sportskog druženja razvijaju samopoštovanje i samopouzdanje.

Sve uspjehe i aktivnosti „Zmajeva” možete redovito pratiti na web stranici Općine Bedekovčina.