U okviru kulturne manifestacije Noć knjige 2018., Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina poziva Vas na predstavljanje knjiga autorica Jelene Hrvoj i Vlatke Planine.

Jelena Hrvoj rođena je 17. travnja 1987. godine u Zaboku. Odrasla je u Poznanovcu gdje i danas živi i radi. Od najranijeg djetinjstva pokazuje sklonost umjetnosti, aktivno se bavi pisanjem, crtanjem te svira bass gitaru i klavir. Maštovito i živahno dijete formiralo se u svestranu, iznimno talentiranu osobu, koja odabirom tema koje obrađuje u svojim književnim radovima ispoljava sklonost istraživanju mračnih strana ljudske svijesti. Djela su joj protkana mistikom i nadrealnošću, s kojima vješto koketira i pri odabiru motiva za svoje likovne uratke.

U prosincu 2014. godine objavljuje prvi roman, psihološki triler „Štorka“ koji je bio popraćen pozitivnim kritikama čitatelja i struke. Dvije godine nakon toga objavljuje svoj drugi roman, ovog puta horor, „Durgina kuća“. Prošle godine objavljen je i nastavak „Štorke“, „Štorka manifest“. Također piše kolumnu za časopis „Kvaka“ gdje svojim razmišljanjima i opažanjima pokušava podići razinu svijesti o problemima mladih, neafirmiranih autora, ilustrira, piše blog „Piskaralo by Jelena Hrvoj“, vodi svoj Youtube kanal te priprema nekoliko samostalnih izložba slika.

Vlatka Planina rođena je 1984. godine u Zagrebu, gdje i danas živi. 2010. godine diplomirala je engleski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavila je tri zbirke poezije na hrvatskom jeziku: A nekad si mi kupovao lizalice (2010.), Nemoj se plašiti ovoga neba (2014.) i Neizbrojnosti (2017.), e-knjigu poezije na engleskom jeziku: A Booklet of Poems for the Ace of Hearts (2016.), bajkovito-fantastičnu trilogiju romana za mlade: Jegulja, Kralj i bajka, Povratak vještice (2016.), te fantastični teen roman Wend (2017.).

Objavljivana je u književnim časopisima nema, Mali Pero (časopis HDKDM), Književnost uživo i Kvaka, za koji piše i književnu kolumnu, na portalima Kritična masa, Svijet kulture, ,Fenix Magazin, Pisci i književnost i Fiction Playgrounds, te u HAZ-ovom Zborniku studentske poezije. Član je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Predstavljanje će se održati u prostoru Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina 23.4.2018. s početkom u 18 sati.

Radujemo se Vašem dolasku!