U prostorijama Općine Bedekovčina u  petak  24. ožujka 2023. godine održana je konstituirajuća sjednica četvrtog saziva Dječjeg općinskog vijeća Općine Bedekovčina. Sjednici su nazočili svi izabrani dječji vijećnici i vijećnice (njih osmero), načelnik općine Darko Ban, predstavnica OŠ Bedekovčina pedagoginja Silvija Ilić te voditeljica Dječjeg vijeća, Ljubica Gorički.

Nakon pozdrava, općinski  načelnik  predstavio je općinu i iznio neke zanimljivosti (najmnogoljudnija smo općina KZŽ, peti po veličini teritorija te okruženi s devet gradova i općina, redom dobrih susjeda i suradnika). Napomenuo  je  da status Općina prijatelj djece imamo od 2016.godine i trenutno se izdvaja 1/3 sredstava proračuna općine za potrebe djece . Trenutno se kreće s izgradnjom dječjih igrališta u  Keblu i Križanču, a cilj je da igralište dobije svako naselje u općini (koje ga još nema).

Voditeljica Dječjeg vijeća obnaša tu volontersku dužnost temeljem edukacije koju je prošla u organizaciji Saveza Društava Naša djeca. Vodila je sjednicu do izbora dječjeg načelnika/načelnice.

Kandidaturu za mjesto   dječjeg načelnika/načelnice istaknulo je petero vijećnika/vijećnica. Svi kandidirani su iznijeli kako sebe vide na tom mjestu i zbog čega su se kandidirali. Nakon toga provedeno je tajno glasovanje. Po prebrojavanju glasova utvrđeno je da mjesto dječjeg načelnika pripada Luki Jambreku iz   Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec  Orehovički, a mjesto zamjenice Franki Osrečak iz Osnovne škole Bedekovčina.

Novoizabrani dječji načelnik i zamjenica ponosno su zahvalili na glasovima.

Sljedeća sjednica sazvana je za 11.4.2023. s ciljem donošenja programa rada DOV-a.

Ljubica Gorički, voditeljica Dječjeg vijeća