KREĆU RADOVI NA SANACIJI KLIZIŠTA U MAGDALENIĆEVOJ ULICI VRIJEDNI 2.019.293,75

U utorak, 15. lipnja, općinski načelnik Darko Ban potpisao je s tvrtkom “TARAC” građevinarstvo, prijevoz i trgovina ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta Magdalenićeva ulica – faza I te s tvrtkom G.N.P. – Trasa d.o.o. ugovor o pružanju usluge stručnog nadzora nad izvođenjem predmetnih radova.
Ukupna vrijednost radova sanacije iznosi 1.939.293,75 kuna s PDV-om, od čega Hrvatske vode sufinanciraju 60% navedenog iznosa, odnosno 1.163.576,25 kuna.
Vrijednost stručnog nadzora nad izvođenjem predmetnih radova iznosi 80.000,00 kuna s PDV-om.
Magdalenićeva ulica važna je ne samo mještanima ulice, već i za prilaz groblju u Bedekovčini te Crkvi sv. Barbara. Krećemo s prvom fazom radova gdje saniramo tri dionice klizišta – pojasnio je općinski načelnik Darko Ban dodajući da se radi o velikom iznosu za koji se čekalo gotovo tri godine.
-Čekali smo dosta dugo vremena, imamo građevinsku dozvolu više od tri godine. Općina je na vrijeme napravila sve potrebne predradnje. Pripremili smo kompletnu dokumentaciju, sve smo imali spremno i čekali smo prvi natječaj. – dodao je općinski načelnik Darko Ban.
Radovi sanacije obuhvaćaju rekonstrukciju nerazvrstane ceste zbog pojave klizišta u Magdalenićevoj ulici u dužini od 360 m. Na dijelu ceste u dužini od cca 240 m planira se kompletna obnova postojeće nerazvrstane ceste koja uključuje proširenje ceste s popravkom horizontalnih cestovnih elemenata, izvedbom elemenata oborinske odvodnje te izgradnjom nogostupa i izvedbom dva potporna i dva parapetna zida. Na dijelu ceste u dužini cca 120 m predviđa se samo izgradnja tri parapetna zida te se na tom dijelu neće rekonstruirati cesta niti će se graditi nogostup i oborinska odvodnja.