23. i 24. listopada održan je 4. transnacionalni sastanak partnera na projektu HICAPS u Torunu, Poljska, na kojem su sudjelovali načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, zamjenik načelnika Janko Buzjak, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Sandra Vorih i viša stručna suradnica za opće poslove i društvene djelatnosti Iva Gorički, zajedno s partnerima iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Poljske.

Na sastanku je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bedekovčina Sandra Vorih prezentirala Revitalizacijski koncept perivoja dvorca Gornja Bedekovčina.

Projekt je sufinanciran sredstvima EU kroz program Interreg Central Europe, a vrijednost projekta na području Općine Bedekovčina iznosi 100.000 EUR.

Kroz projekt ojačat će se kapaciteti javnog i privatnog sektora za korištenje kulturne baštine te podići svijest javnosti o povijesti zemalja koje su partneri na projektu. Općina Bedekovčina kroz projekt će revitalizirati dio perivoja oko dvorca Gornja Bedekovčina te sudjelovati u širenju svoje međunarodne mreže partnera.

Više o projektu: https://www.facebook.com/HicapsInterregCentral/
Web:
https://www.interreg-central.eu/Content.Node/HICAPS.html