U sklopu manifestacije “Ljeto na Bajerima” na Bedekovčanskim jezerima u nedjelju, 25. kolovoza u 17,00h igrat će kazališna poslastica za najmlađe, predstava za djecu “Grga Čvarak”.

Ova zanimljiva, duhovita i poučna predstava puna smijeha, igre i pjesme zasigurno će oduševiti naše najmlađe.

Autor: Ratko Zvrko
Režija: Ivana Čoh Šverko
Glume: Ana Vilenica, Mateo Videk, Tomislav Krstanović

Predstava „Grga Čvarak“ nastala je prema legendarnom dječjem liku iz pjesme Ratka Zvrke. Taj maleni nestašni dječak iz Zelengaja sve radi naopačke te unatoč tome što je ponekad zločest, pokazuje i svoje dobre strane.

Tridesetpetminutna dječja predstava predstavlja nam Grgu koji „sve radi naopačke“: „iz praćke gađa mačke“, „preskače preko zida“, „lastina gnijezda skida“, ali i cijele noći skače „da bolesnoj majci dade – aspirine, limunade“ te jako plače „zato što se Mila mala po koljenu ogrebala“. Ratko Zvrko kroz niz je slika na jednostavan, šaljiv i pozitivan način u ovoj pjesmi opisao, a ekipa Scene „Gorica“ na kazališnim daskama uprizorila, dogodovštine iz Grginog života koje prikazuju njegov odnos prema prijateljima, školi, prvoj ljubavi i majci.

Ova predstava nas uči da je važno pomagati drugima, voljeti svoje bližnje i biti dobar prema njima te cijeniti prirodu i njezine ljepote.

Ulaznice po cijeni od 25,00 kn prodaju se u Općini Bedekovčina, Općinskoj knjižnici i čitaonici Bedekovčina, Caffe baru Centar pub i Caffe baru Mućke.
Ulaznice će se prodavati i od 16:00 sati na ulazu na dan predstave.

U slučaju lošeg vremena, predstava će igrati u Osnovnoj školi Bedekovčina.

Manifestaciju organiziraju Općina Bedekovčina u suradnji s Povjerenstvom za kulturu Općine Bedekovčina, Bedekovčanska udruga mladih i TZP Srce Zagorja uz podršku Krapinsko – zagorske županije.