Načelnik Bedekovčine Darko Ban održao je prijem za učenike koji su svih osam razreda osnovne škole završili s odličnim uspjehom te učenike koji su s odličnim uspjehom završili srednju školu i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim ili državnim natjecanjima .

Načelnik Ban je rekao kako Općina svake godine organizira prijem za djecu koja su pokazala svoje iznimno znanje, učenike koji pokazuju da su najbolji od najboljih.

-Pozovemo tu djecu, popričamo s njima, nagradimo ih i dajemo im do znanja da ih pratimo u školovanju, ali i da računamo na njih za budućnost Bedekovčine. Danas je kod nas jako veseo dan, tu je jako puno osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji su pokazali izuzetne rezultate u svojem dosadašnjem školovanju. Imamo ovdje i djevojku koja je napisala maturu među prvih dvadeset matura u cijeloj Republici Hrvatskoj. To je ponos Bedekovčine i nema straha za naš razvoj, za naš prosperitet u našem daljnjem životu. Želimo da ta djeca ostanu u Bedekovčini i da dalje rade i djeluju tu kod nas – istaknuo je Ban.

Općina Bedekovčina je možda jedina u Krapinsko-zagorskoj županiji koja ima dvije osnovne matične škole – Osnovnu školu Bedekovčina i Osnovnu školu Stjepana Radića Brestovec Orehovički kao i Srednju školu Bedekovčina, napomenuo je načelnik i dodao kako čestita i učiteljima i mentorima   i roditeljima djece bez kojih ovaj uspjeh sigurno ne bi bio moguć.

Ravnatelj Osnovne škole Bedekovčina Ivan Paradi  je također čestitao na uspjehu i kazao kako su učenici  nagrađeni od strane Općine koja kontinuirano ima sluha i osjećaj za klince sa svojeg područja. -Nagrađeni ste za svoj izniman trud, rad i postignuća tijekom osam godina osnovnoškolskog obrazovanja. To nije palo s neba i osim što čestitam vama i vašim roditeljima, želim zahvaliti svim djelatnicima i jedne i druge osnovne škole, učiteljima i stručnim suradnicima jer znam koliko truda, znanja i entuzijazma zajedno ulažemo u vas, ne samo da postižete ovakve krasne rezultate, nego da od vas formiramo osobe koje će se, nadam se, vratiti ovdje i zajedno s nama graditi ovu našu općinu Bedekovčinu da bude još bolje mjesto i za život i za napredak – naglasio je Paradi.

Ravnateljica Srednje škole Bedekovčina Vera Hrvoj je jako ponosna na učenike koji ostvaruju izvrsne rezultate na natjecanjima ili na smotrama.

-To znači  naši stručni učitelji i nastavnici ulažu iznimne napore da bismo to ostvarili. U našoj školi imamo ukupno tri učilišta -graditeljsko, poljoprivredno i medicinsko, a učenici se školuju u ukupno 18 zanimanja – zaključila je ravnateljica Hrvoj.

Nagrađenim učenicima  uručene su prigodne nagrade  u novčanom iznosu od  40,00 eura, te zbornik  “Susret riječi Bedekovčina 2023.”

Svim  nagrađenim učenicima   čestitke  za postignute rezultate a  najviše čestitki  učenici  Dini  Janđel koja je sve razrede  gimnazije  završila   sa prosjekom  ocjena   5,0 te je dobila  titulu najgimnazijalke, državnu maturu   sve ispite položila je  s odličnim , te je time  među 20% učenika na državnoj razini nabolje riješila   maturu.