U subotu, 6. listopada 2018., na igralištu NK “Tondach” u Bedekovčini igrana je utakmica između domaćina NK “Tondach” i NK “Gradići”.

Nakon dva uzastopna poraza od NK “Samobora” i NK “Bistre”, NK “Tondach” je u ovu utakmicu ušao s imperativom pobjede.

Domaćini su ušli agresivno u utakmicu i od početka su visoko izlazili na zadnju liniju gostiju i tako im onemogućili bilo kakvu organiziranu igru.

Domaćin je najviše prijetio preko lijevog krila gdje je Jaković bio nerješiva enigma za obranu gostiju. Međutim prvu veliku priliku imaju Gradići kad je nakon ubacivanja lopte iz auta, Hajduk prošao dva igrača Tondacha, ali umjesto odigravanja povratne lopte, odlučio se za udarac i pogađa domaćeg vratara. Domaćina je to izgleda dodatno motiviralo pa su nedugo nakon toga postigli pogodak za 1:0. Jaković je nakon lijepe kombinacije s Čehulićem i L. Jurinom prošao po lijevoj strani i poslužio Frtalja na petercu prizemnom loptom koji pogađa za vodstvo domaćina.

Moglo se na odmor otići i s rezultatom od 2:0 da prekrasan udarac Čehulića s 18m nije zaustavila vratnica.

U drugom poluvremenu momčad Tondacha većim dijelom kontrolira utakmicu i posjed, ali bez pravih prilika. Takav pristup im se skoro osvetio kada je u 60. min nakon dubinske lopte gostujući igrač ušao sam u šesnaesterac domaćina, ali pogađa dobro postavljenog Družinca umjesto mreže.
Imao je i Tondach svoje prilike kada su se Mlinarić i Dominić u istom napadu spetljali pred golom gostiju. U 90-oj minuti odlična obrana gostujućeg vratara Tomljanovića koji je topovski udarac Čehulića krajnjim naporom izbacio u korner.

S nova tri boda NK “Tondach” Bedekovčina u subotu ide na teško gostovanje u Petrinju, ali s ovako odgovornom i momčadskom igrom mogu se nadati pozitivnom rezultatu.

NK “Tondach” je trenutno na 6. mjestu s 13 boda.