S velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na događanja u Općinskoj knjižnici i čitaonici Bedekovčina povodom Noći knjige 2022. u razdoblju od 21.04.-23.04. Ovogodišnja središnja tema je Knjiga kao prostor slobode, a u našoj knjižnici u trodnevnom programu organizirati ćemo nekoliko susreta s književnicima i kreativne radionice koje će biti inspirirane našom velikom pjesnikinjom Vesnom Parun u znak obilježavanja 100 godina od njezina rođenja.

PROGRAM:

21.4. – 14:00 – kreativna radionica za djecu pod vodstvom Maje Burek “Hoću ljutić, neću mak” u knjižnici Brestovec Orehovički (potrebna prijava na mail knjižnice)

– 18:00 – gostovanje Inne Moore, spisateljice vrlo čitanih ljubavnih romana

22.4. – 10:00 – susret s autoricom Nikolinom Manojlović Vračar u Dječjem vrtiću Bedekovčina

14:00 – kreativna radionica za djecu pod vodstvom Maje Burek “Hoću ljutić, neću mak” u knjižnici Bedekovčina (potrebna prijava na mail knjižnice)

23.4. – online predstavljanje Naklade Cranium, nove nakladničke kuće naše Jelene Hrvoj

21.-23.4. – VRAĆANJE KNJIGA BEZ NAPLATE ZAKASNINE!

 

O NOĆI KNJIGE:

“Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).”