U subotu 09.03.2019.g., u Osijeku je održan prvi ciklus državnih kickboxing prvenstava i to u tatami disciplini pointfighting i light contact za seniore, te ring disciplini K1 za juniore i seniore. U sklopu prvenstva je održano i izborno prvenstvo za studente za nastup na EUSA COMBAT CHAMPIONSHIPS, koje će se u lipnju ove godine odvijati u  Zagrebu.

Izvršni organizator državnog prvenstva su bili KBK „Sveti Duh“ Osijek i HKBS.

Sudjelovalo je ukupno 207 natjecatelj iz 47 kickboxing klubova (82 seniora u pointfightingu i light contactu, te 125 juniora i seniora u K1).

KBK “Zmaj” Bedekovčina je kao jedini predstavnik našeg Zagorja, nastupao s tri natjecatelja u pet starta: u pointfightingu i light contactu Ivan Sovec do 74 kg i Ivan Bertić do 84 kg, u K1 za juniore Stjepan Sedak do 57 kg.

S tri natjecatelja u pet startova, “Zmajevi” su izborili četiri finala i jedno polufinale.

Zlatom i titulom državnog prvaka okitio se naš Stjepan Sedak u K1 za juniore do 57 kg i to s dva dobivena meča, jednog knockoutom.

Drugi zlatni i državni prvak je Ivan Bertić u light contactu za seniore do 84 kg. Uz zlato u lightu je dodao i srebro u seniorskom pointfightingu.

Srebrom se okitio Ivan Sovec u pointfightingu za seniore, te broncom u light contactu nakon diskvalifikacije zbog prejakog kontakta.

KBK “Zmaj” Bedekovčina je s osvojenih dva zlata, dva srebra i broncom, po sveukupnoj uspješnosti u konkurenciji 47 klubova sudionica prvenstva na visokom OSMOM mjestu!