Na temelju članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN, br. 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20 i 134/20) stupile su na snagu nove odluke i mjere suzbijanja epidemije COVID-19.

Ovim putem obavještavaju se sve stranke koje koriste usluge Općine Bedekovčina da sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (NN, 121/21) od 16. studenoga 2021. prilikom ulaska u prostorije Općine Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, obavezno moraju priložiti EU digitalnu COVID potvrdu ili dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativan test na COVID-19.

Osobe koje odbiju pokazati COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz neće moći ući u prostorije Općine Bedekovčina.

Komunikacija Jedinstvenog upravnog odjela sa strankama odvijat će se u pravilu telefonskim putem te dostavom preporučene pošiljke poštom ili dostavom skeniranog zahtjeva na adresu elektroničke pošte: info@bedekovcina.hr  uz naknadnu dostavu izvornika poštom.

Iznimno, kada navedeni način komunikacije sa strankama nije moguć ili kada zahtjev stranke nije moguće riješiti bez prisutnosti iste, neposredni rad sa strankama obavljat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.