Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina privremeno prestaje s radom za korisnike od 17. ožujka 2020. godine na dalje.
S radom u navedenom razdoblju privremeno prestaje i Knjižnična stanica Brestovec Orehovički.
 
Jedinstveni upravni odjel Općine Bedekovčina radit će prema uobičajenom rasporedu (ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak od 7,00h do 15,00h i utorak od 9,00h do 17,00h) , ali se ograničava rad sa strankama na način da će se sva komunikacija vršiti putem telefona, pošte ili elektroničke pošte.
Iznimno, stranke će se u uredima primati isključivo u terminima unaprijed dogovorenima putem telefona ili elektroničke pošte.
 
Trgovačko društvo Komunalno Bedekovčina d.o.o. radit će prema uobičajenom rasporedu (ponedjeljak – petak od 7,00h do 15,00h), ali se ograničava rad sa strankama na način da će se sva komunikacija vršiti putem telefona, pošte ili elektroničke pošte.
Iznimno, stranke će se u uredima primati isključivo za obavljanje administrativnih poslova vezanih uz provedbu ukopa pokojnika.
 
Posljednji ispraćaji pokojnika na grobljima kojima upravlja trgovačko društvo Komunalno Bedekovčina d.o.o. održavat će se isključivo u krugu obitelji.
 
Privremeno se zatvaraju svi prostori društvenih domova Općine Bedekovčina.
— ove mjere primjenjuju se od 17. ožujka 2020. na dalje, a nove mjere donosit će se u skladu s Preporukama i Odlukama Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
— ove mjere donose se u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, a vezano na aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa

— apeliramo na građane i pozivamo da prate objave nadležnih tijela te da se pridržavaju svih aktualnih preporuka i uputa, ponašaju društveno odgovorno, što manje koriste javne prostore, suzdrže se od nepotrebnih putovanja i održavaju osobnu higijenu.

— Također pozivamo na praćenje službenih objava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/priopcen…/koronavirus-najnoviji-podatci/) i Stožera civilne zaštite RH (https://civilna-zastita.gov.hr/).