Dana 23.06.2019. godine na jezeru UDIVDR Bedekovčina održane su 19. športske igre branitelja, te obilježena 28.godišnjica Domovinskog rata i Dan državnosti RH.

Na igrama su bili nazočni načelnik G.Stubice Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, načelnik Bedekovčine Darko Ban ing.građ. zamjenik načelnika Janko Buzjak, te župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar koji je otvorio igre i podružio se s kolegama braniteljima kojih je bilo nazočno oko 450.

Delegacije udruga zajedno sa županom i načelnicima položile se kod spomenika vijence i zapalile lampione za sve poginule,preminule i nestale branitelje.

Ove godine sudjelovalo je 25 braniteljskih udruga. Osim udruga iz naše županije sudjelovali su UHDDR Bjelovar, HVIDRA Petrinja, UDVDR Jarmina, HRVATSKI VITEZOVI 91. Rugvica, UDVDR Ozalj i UV SATNIJA “REBELS” Karlovac, kuburaška društva Tri kralja iz Jakovlja i Grof Kulmer iz Zaboka. Natjecalo se u belotu, visećoj kuglani, streljaštvu, u lovu ribe na plovak i pripremanju kotlića. U belotu prvo mjesto osvojila je ekipa URV 1. GB Tigrovi, u visećoj kuglani UDVDR Bedekovčina, u streljaštvu UDVDR Pregrada, u lovu ribe na plovak UDVDR Bedekovčina, te u pripremanju kotlića UHB Marija bistrica.

Ukupni pobjednik je UDIVDR Bedekovčina koja je tri godine za redom osvojila ekipno 1.mjesto, te joj je pripao prijelazni pehar u trajno vlasništvo.

ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU