Općina Bedekovčina raspisuje natječaj za Susret riječi za 2019. godinu.

Natječaj za pjesničke i prozne radove

Pozivamo sve autore da pošalju svoje dosad neobjavljene pjesničke i/ili prozne radove, koji mogu biti na sva tri narječja (štokavski, kajkavski i čakavski). Prozni radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, razmak 1,5), a pojedini autor može poslati do tri pjesnička teksta na pojedinom narječju, odnosno do tri prozna teksta.

Natječaj za sastavak – Budućnost književnosti / Književnost budućnosti?

Pozivamo sve autore koji su mlađi od 19 godina da pošalju sastavak na temu Budućnost književnosti / Književnost budućnosti? Neka su od zanimljivih pitanja koja si učenici mogu postaviti i na koja će moći maštovito odgovoriti: Kakva svijetla ili mračna budućnost očekuje književnost? Mogu li e-čitači poput Kindlea zamijeniti papirnate knjige? Hoće li postojati stvarne knjižnice, ili samo one digitalne? Hoće li knjige postati antikviteti kojih će se pojedinci s nostalgijom prisjećati? Kakvim će se temama baviti književnici budućnosti? Kakve će nove i neobične književne vrste iznjedriti? Hoće li prevladavati dugi romani ili kratke pjesme? Hoće li romani postati interaktivniji poput računalnih igrica, kako bismo sami mogli mijenjati priče koje čitamo? Hoće li se iskustvo čitanja proširiti na iskustvo gledanja, slušanja i mirisanja (jednim klikom)? Što će značiti iskustvo čitanja za čovjeka budućnosti koji će u svojemu džepu moći nositi desetke tisuće knjiga?

Radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, razmak 1,5), a naslov se može promijeniti i uskladiti s tekstom. Tekstovi će se ocjenjivati u dvije kategorije: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola.

Sve radove treba označiti šifrom i s podacima o autoru (ime i prezime autora, adresa i broj telefona) poslati na e-mail adresu susretrijeci@bedekovcina.hr. Radovi se mogu i dostaviti na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina, s naznakom: Za natječaj Susret riječi Bedekovčina 2019. U tom slučaju potrebno je poslati i dodatnu omotnicu u kojoj su navedeni podaci o autoru.

Tekstove možete poslati zaključno do 1. lipnja 2019. godine. Radovi koji nisu u skladu s uvjetima natječaja neće se razmatrati.

Tridesetak najuspješnijih radova koje će odabrati stručno povjerenstvo bit će javno izvedeni na završnoj svečanosti Susret riječi u rujnu u Bedekovčini, a prošireni izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zborniku. Za najbolja tri pjesnička/prozna rada, kao i za najbolja tri sastavka osnovnoškolaca i tri najbolja sastavka srednjoškolaca po izboru stručnog povjerenstva organizator osigurava novčane nagrade.

 

Općina Bedekovčina