14.susret Gradova i općina – prijatelja djece održan je u Rijeci, 7.10.2022., pod motom “Kultura je hura!”.

Između skoro 150 sudionika, predstavnika 28 gradova i općina, bili su i predstavnici općine Bedekovčina: dječja načelnica Iva, njezin zamjenik Florijan i voditeljica DOV-a Ljubica. Pažljivo ih je vozio i o njima brinuo djelatnik Općine Renato.

Program je započeo svečanim otvorenjem u Art kinu, a nastavio u ustanovama u kulturi: Dječjoj kući, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti  te Palači Šećerane.

Djeci i njihovim voditeljicama i voditeljima obratili su se zamjenik gradonačelnika, pročelnik odjela za kulturu, pravobraniteljica za djecu i dopredsjednica Saveza DND-a, Sanja Škorić. Kao domaćici susreta naši predstavnici zahvalili su joj i uručili prigodan poklon koji je osigurala općina Bedekovčina. Nastupili su djeca izvođači u projektu “Pjesmarica”.

Susret je sadržavao bogat program uz radionice za djecu i panel za odrasle pod nazivom “Europska prijestolnica kulture jučer, danas, sutra”.

Naši predstavnici oduševljeni su susretom i prostorima koje Rijeka osigurava djeci za aktivnosti. Zahvaljuju općini na organizaciji prijevoza i brizi za prehranu.

Ljubica Gorički, voditeljica DOV-a