Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici.

Dječji tjedan ove je godine bio posvećen igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!”

U srijedu 5. listopada načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban posjetio je prvašiće u OŠ Bedekovčina, PŠ Poznanovec, OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički i PŠ Orehovica.

Tom prilikom djeci je zaželio da radosno i bez straha te uz puno uspjeha i lijepih trenutaka uđu u svijet znanja i istaknuo da najviše od svega ne smiju zaboraviti pomagati jedni drugima.

Djeci je poklonio lopte kako bi ih podsjetio da uz učenje uvijek moraju pronaći i vremena za igru i veselje te slatkiše.

Uz obilježavanje dječjeg tjedna, Općina Bedekovčina u suradnji sa  Općinskom knjižnicom i čitaonicom Bedekovčina te Dječjim vrtićem Bedekovčina pripremila niz prigodno odabranih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti u kojima su sudjelovala djeca.

Tako je za djecu bila organizirana predstava „Kraljevna na zrnu graška“ u izvedbi Male scene. Predstava je bila održana u dvije lokacije, Osnovnoj školi Bedekovčina i Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Također se obilježavanju dječjeg tjedna uključila Bedekovčanska udruga mladih sa organizacijom Likovne radionice za djecu od 5 godina na dalje.

U dječjem tjednu u petak 07.10.2022. godine održao se 14. Susret Gradova i Općina u Rijeci. Na tom susretu bili su dječja općinska načelnica Iva Gorički, njezin zamjenik Florjan Jurenec te voditeljica DOV-a Ljubica Gorički.

Susret je sadržavao bogat program uz radionice za djecu i panel za odrasle pod nazivom “Europska prijestolnica kulture jučer, danas, sutra”.

Naši predstavnici oduševljeni su susretom i prostorima koje Rijeka osigurava djeci za aktivnosti.

 

Kako je prošao dječji tjedan u Općinskoj knjižnici i čitaonici Bedekovčina………

U srijedu 5. listopada posjetili su Dječji vrtić Bedekovčina, a plan je bio Kućica za knjige „Šumsku vrtićku knjižnicu“, urediti u dvorištu vrtića  te je upotpuniti s novim slikovnicama za daljnju međusobnu razmjenu.

Odgojno-obrazovne skupine Pčelice i Mišeki bili su  sakupljači prirodnog blaga u okolnoj šumi, a kojim su potom uljepšali Kućicu za knjige. Kućica za knjige zasjala je novim sjajem jesenjih boja lišća, raznovrsnih plodova, češera, grančica, nove priče su se smjestile u nju, a kao poticaj za istinsko uživanje u šumskoj potrazi poslužile su pjesmice iz knjige „Veseli život u Medinoj šumi“.

 

U petak 7. listopada u pratnji svojih odgajateljica došetale su „Bubamarice“ iz DV Bedekovčina u Općinsku knjižnicu i čitaonicu Bedekovčina. Pojedinoj djeci prostor knjižnice je bio itekako poznat, neki su prvi put ušetali, no sada su svi imali priliku upoznati se s pojmom knjižnice, prostorom i pravilima, vrstama i zanimljivostima knjižnog fonda.

Djeca iz vrtića poslušali su priču „Jesen male guske“ u izdanju Planet Zoe, poneki su se uključili u malu radionicu s jesenskim lišćem. Na kraju svi zajedno su se počastili i pozdravili do sljedećeg susreta.