Svečani prijem novorođene djece rođene u razdoblju listopad-studeni 2022. godine održao se u srijedu, 28. prosinca 2022. godine, u prostorijama Općine Bedekovčina.

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban te tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina Bedekovčina provodi na području brige o djeci i mladima.

Općina Bedekovčina organizira svaka 3 mjeseca prigodno druženje s roditeljima i njihovim bebama, prilikom kojega upoznaje najmlađe članove zajednice te im uz iskrene čestitke i dobre želje dodjeljuje naknadu za novorođenčad. Naknada za rođenje prvog djeteta iznosi 1.500,00 kn, za rođenje drugog djeteta u obitelji 2.000,00 kn, a za treće i  četvrto  2.500,00 kn te za peto i svako sljedeće dijete u obitelji 5.500,00 kn.

U razdoblju od listopad-studeni 2022. g. rođeno je 11-ero djece, 5 djevojčica i 6 dječaka. Tom prilikom načelnik Darko Ban uputio je čestitku, poželio im je  puno sreće, zdravlja i veselja  na putu odrastanja, te im podijelio poklon paket. Prisutne roditelje pozdravila je i ravnateljica Dječjeg vrtića Bedekovčina Dijana Šaronja koja je održala predavanje o prvim godinama života djece, te udijelila brojne stručne savjete vezane uz odgoj i brigu o djeci.

Ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonica Bedekovčina Vesna Šaronja, nažalost zbog privatnih obaveza nije mogla sudjelovati na svečanom prijemu, ali je kao i svaki put osigurala poklone za naše najmilije.