Svečani prijem novorođene djece rođene u razdoblju siječanj-ožujak 2022. godine održao se u utorak, 19. travnja 2022. godine u prostorijama Općine Bedekovčina.

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban te tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina Bedekovčina provodi na području brige o djeci i mladima. Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, istaknuo je kako Općina Bedekovčina osigurava kvalitetan odgojno obrazovni sustav već od najranije dobi kao i brojne pomoći roditeljima kako bi djeci omogućili bezbrižno, veselo i prije svega kvalitetno odrastanje. Također, naveo je da Općina Bedekovčina roditeljima stoji na raspolaganju za pomoć u rješavanju svih problema s kojima se susreću.

Sumještanka Zdenka Petrinjak povodom ove prigodom isplela je dječje cipelice i poklonila ih novorođenoj djeci. Poručila je roditeljima da provode što više vremena sa svojom djecom jer ulaganje u njih je najbolji kapital koji će mi se vratiti jednog dana.

Vršiteljica dužnosti ravnatelja Dječjeg vrtića Bedekovčina Dijana Šaronja i pedagoginja Kristina Gospočić roditeljima su održale predavanje o prvim godinama života djece, te udijelile brojne stručne savjete vezane uz odgoj i brigu o djeci.

U svečanom prijemu novorođene djece u 2022. godini sudjelovala je Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina s projektom “Bebe čitaju”.

Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina, uz podršku Osnivača – Općine, pokrenula je projekt „Bebe čitaju“ s ciljem poticanja čitanja djeci od najranije dobi. U okviru projekta svakom novorođenom djetetu s područja Općine Bedekovčina uručuje se poklon paket koji sadrži slikovnicu kartonskih stranica namijenjenu bebama od 0-3 godine i letak knjižnice o osnovnim podacima, aktivnostima naše knjižnice kroz godinu za djecu i roditelje te putokaza za roditelje o odabiru slikovnice ovisno o dobi djeteta. Ovom inicijativom nastojimo potaknuti afirmativan odnos djece i roditelja prema knjizi i čitanju, te podići svijest o važnosti glasnog čitanja u razvoju kognitivnih vještina i emocionalnog razvoja djeteta.

Također, djeca i njihovi roditelji nagrađeni su novčano za prvo novorođeno dijete 1.500,00 kuna, za drugo novorođeno dijete 2.000,00 kuna, za treće i četvrto novorođeno dijete 2.500,00 kuna, a za svako peto i sljedeće novorođeno dijete 5.500,00 kuna. Također, roditeljima i djeci darovano je cvijeće i dječji bodići „Ja volim Bedekovčinu“. Na prijam pozvano je 14-ero novorođene djece.