U prostorijama Općine Bedekovčina održan je u ponedjeljak 24.10.2022. g. prijam novorođene djece. Novorođenu djecu pozdravio je Općinski načelnik Darko Ban. Načelnik je istaknuo kako Općina Bedekovčina nastoji raznim oblicima pomoći obiteljima u podizanju djece i obrazovanju mladih. Tako Općina Bedekovčina financira punu cijenu školske kuhinje za djecu slabijeg imovinskog stanja, sa Krapinsko zagorskom županijom sufinancira nabavu radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete. Općina u cijelosti financira i nabavu radnog materijala za tehničku kulturu, likovne mape i geografske atlase te osigurava učeničke, studentske i sportske stipendije.

Za novorođenu djecu Općina osigurava financijska sredstva u iznosu od za prvo novorođeno dijete 1.500,00 kuna, za drugo novorođeno dijete 2.000,00 kuna, za treće i četvrto novorođeno dijete 2.500,00 kuna, a za svako peto i sljedeće novorođeno dijete 5.500,00 kuna.

Na prijam pozvano je 19-ero novorođene djece, 11 djevojčica i 8 dječaka. Načelnik je darovao roditelje i djecu sa prigodnim poklonima.

Patronažna sestra Andrea Križnik  roditeljima je održala predavanje o prvim godinama života, te udijelila brojne stručne savjete vezane uz dojenje i dohranu.

Na svečanom prijemu novorođene djece  sudjelovala je Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina s projektom “Bebe čitaju”.

Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina, uz podršku Osnivača – Općine, pokrenula je projekt „Bebe čitaju“ s ciljem poticanja čitanja djeci od najranije dobi. U okviru projekta svakom novorođenom djetetu s područja Općine Bedekovčina uručuje se poklon paket koji sadrži slikovnicu kartonskih stranica namijenjenu bebama od 0-3 godine. Ovom inicijativom nastojimo potaknuti afirmativan odnos djece i roditelja prema knjizi i čitanju, te podići svijest o važnosti glasnog čitanja u razvoju kognitivnih vještina i emocionalnog razvoja djeteta. Ravnateljica Vesna Šaronja istaknula je važnost čitanja bebama te koje prednosti donosi.