Općina Bedekovčina organizira  prigodno  druženje  s roditeljima  i njihovim bebama, stoga je tim povodom održani  svečani  prijem novorođene djece rođene u razdoblju ožujak-svibanj 2023. godine. Svečani prijem održao se u srijedu , 12. srpnja 2023. godine u prostorijama Općine Bedekovčina.

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban te tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina Bedekovčina provodi na području brige o djeci i mladima.  Posebno  je napomenuo  da se aktivno uređuju  dječja igrališta u  naseljima kako  bi djeca imala prostor za igru i druženje u svojem mjestu.  S veseljem  je pozdravio  sve roditelje, uputio im  čestitke i   zaželio  puno  zdravlja, sreće i veselja  kod odgoja  djece i zahvalio  se što su se odazvali  svečanom prijemu iako   je velika vrućina. Ovaj put  posebice je   pozdravio   roditelje koji  su dobili   blizance, a u ovom  razdoblju  rođeno je dvoje blizanaca s područja Općine Bedekovčina.

Prisutne roditelje pozdravila je i ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonica Bedekovčina Vesna Šaronja koja je  kao i svaki put osigurala poklone za naše najmilije  koji se sastoje  od male slikovnice i brošure za roditelje,   te napomenula  koja je važnost čitanja   knjiga djeci  već od  rođenja  i  rane predškolske dobi.

Naknada za rođenje prvog djeteta iznosi  200,00 eura/1.500,00 kn, za rođenje drugog djeteta u obitelji 265,00 eura/2.000,00 kn, a za treće i  četvrto 332,00 eura/2.500,00 kn te za peto i svako sljedeće dijete u obitelji 730,00 eura/5.500,00 kn.

U razdoblju   ožujak-svibanj  2023. godine rođeno je ukupno   16-ero  djece i to 9  curica i  7 dječaka.  Dvoje roditelja   dobilo je blizance i to  jedni roditelji  dvije curice, a drugi roditelji   dva dečka.  Čestitamo!!!