Općina Bedekovčina održala je tradicionalni svečani prijem prigodom uručenja nagrada učenicima s područja Općine Bedekovčina koji su završili svih osam razreda osnovne škole s odličnim uspjehom, sva četiri  (tri) razreda srednje škole s odličnim uspjehom ili osvojili prvu, drugu ili treću nagradu na županijskom ili državnom natjecanju.

Ovaj prijem je dugogodišnja tradicija Općine Bedekovčina, a održava se kako bi djecu nagradili za njihov trud, ustrajnost i predanost svojim obavezama. Nažalost, ove godine zbog situacije uzrokovane epidemijom COVID-19 virusa,  svečanom prijemu nisu nazočili mentori, učitelji, profesori, ravnatelji škole te roditelji učenika.

No, općinski načelnik iskoristio je ovu priliku te putem učenika prenio  čestitke mentorima, učiteljima, profesorima, ravnateljima na uspješnom radu, za koji je naglasio da ponekad zna biti zahtjevan, osobito u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ali da su prisutni učenici dokaz njihove predanosti i uspjeha u radu sa postignutim svojim  rezultatima. Također, čestitao je i roditeljima te naglasio da su roditelji podrška svojoj djeci tijekom cijelog školovanja.

Nagrađeno je sveukupno 34 učenika s područja Općine Bedekovčina,  prema dostavljenim podacima   osnovnih škola na području Općine Bedekovčina  i  srednjih škola  na području  KZŽ. Novčanu nagradu u iznosu od 200,00 kn te zbornik “Susret riječi Bedekovčina 2020./2021.” učenicima je uručio načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Općinski načelnik tom je prilikom poručio učenicima kako se svaki njihov uspjeh vrednuje te kako učenike treba potaknuti da i dalje vrijedno sakupljaju znanje i usavršavaju se u području za koji su sami iskazali interes.