U subotu, 3. rujna, Općina Bedekovčina održala je tradicionalni svečani prijem prigodom uručenja nagrada učenicima s područja Općine Bedekovčina koji su završili svih osam razreda osnovne škole s odličnim uspjehom, sva četiri  (tri) razreda srednje škole s odličnim uspjehom ili osvojili prvu, drugu ili treću nagradu na županijskom ili državnom natjecanju.

Ovaj prijem je dugogodišnja tradicija Općine Bedekovčina, a održava se kako bi djecu nagradili za njihov trud, ustrajnost i predanost svojim obavezama.

Nažalost, ove godine zbog situacije uzrokovane epidemijom COVID-19 virusa, ove godine svečanom prijemu nisu nazočili mentori, učitelji, profesori, ravnatelji škole te roditelji učenika.

No, općinski načelnik iskoristio je ovu priliku te putem učenika prenio je čestitke mentorima, učiteljima, profesorima, ravnateljima na uspješnom radu, za koji je naglasio da ponekad zna biti zahtjevan, osobito u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ali da su prisutni učenici dokaz njihove predanosti i uspjeha u radu.

Također, čestitao je i roditeljima te naglasio da su roditelji podrška svojoj djeci tijekom cijelog školovanja. “Vjerujem da su u ovom trenutku izuzetno ponosni, na što imaju apsolutno pravo” – istaknuo je općinski načelnik.

Nagrađeno je sveukupno 27 učenika s područja Općine Bedekovčina. Novčanu nagradu u iznosu od 200,00 kn te monografiju Općine “Plemenito srce Bedekovčine” učenicima je uručio načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Također, ove godine općinski načelnik uručio je i posebnu nagradu Iris Trgovec koja je završila Gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Zaboku, sve razrede  s odličnim uspjehom, a   ove  godine je  na državnoj maturi  uz peticu iz matematike koju  je riješila  bez greške –  100%  i  informatike (riješeno 98%),  odličan dobila  i na hrvatskom i engleskom  jezik te  je   zbog   iznimnog  rezultata  na maturi iz  informatike   na državnoj razini  podijelila novčanu  nagradu  s još  jednom maturanticom koju  dodjeljuje   Boris  Sakač- jedan od  doajena  hrvatske  informatike.

Općinski načelnik tom je prilikom poručio učenicima kako se svaki njihov uspjeh vrednuje te kako učenike treba potaknuti da i dalje vrijedno sakupljaju znanje i usavršavaju se u području za koji su sami iskazali interes.