U utorak, 3. rujna, Općina Bedekovčina održala je tradicionalni svečani prijem prigodom uručenja nagrada učenicima s područja Općine Bedekovčina koji su završili svih osam razreda osnovne škole s odličnim uspjehom, sva četiri razreda srednje škole s odličnim uspjehom ili osvojili prvu, drugu ili treću nagradu na županijskom ili državnom natjecanju te uručenja poklona njihovim razrednicima i mentorima.

Ovaj prijem je dugogodišnja tradicija Općine Bedekovčina, a održava se kako bi djecu nagradili za njihov trud, ustrajnost i predanost svojim obavezama.

Nagrađeno je sveukupno 40 učenika s područja Općine Bedekovčina. Novčanu nagradu u iznosu od 200,00 kn te zbornik Susreta riječi, tradicionalne književno – recitalne manifestacije učenicima je uručio načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Općinski načelnik tom je prilikom poručio učenicima kako se svaki njihov uspjeh vrednuje te kako učenike treba potaknuti da i dalje vrijedno sakupljaju znanje i usavršavaju se u području za koji su sami iskazali interes. Čestitao je nagrađenim učenicima, kao i njihovim mentorima, razrednicima i ravnateljima na predanom radu, ali i roditeljima učenika koji svojoj djeci pružaju podršku tijekom cijelog školovanja.