U subotu, 01. rujna, u Osnovnoj školi Bedekovčina održana je 49. knjižveno – recitalna manifestacija ‘Susret riječi’ koja okuplja pjesnike i prozaiste iz cijele Hrvatske. Ove godine je, naime, na natječaj pristiglo preko 400 radova te se na njega odazvalo čak 132 autora.

Ovogodišnji novitet bio je taj što su se ove godine uvrstile različite kategorije pjesama i priča, što je na manifestaciji pohvalila predsjednica stručnog žirija Kristina Špiranec, a izrazila je i veliko zadovoljstvo odazivom mladih autora i njihovu maštovitost.

Načelnik Darko Ban istaknuo je veliku važnost održavanja ovako značajne manifestacije za Bedekovčinu te je zahvalio svima koji su se prijavili te na bilo koji način sudjelovali.

Izaslanik župana Krapinsko – zagorske županije, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ Ivan Lamot također je pozdravio prisutne, te čestitao svim nagrađenima, ali i svim sudionicima manifestacije.

Stručni žiri, odnosno Kristina Špiranec, Matea Filko, Maja Novosel te Jelena Tkalec prvu su nagradu dodijelili Ljubici Ribić za pjesmu Tin, druga nagrada pripala je Zvonku Kudeliću za pjesmu Pri stupu, dok je treća nagrada pripala Elviri Belošević za pjesmu Duša u duši.

U kategoriji srednjih škola za učeničke eseje prva nagrada pripala je Tamari Jakopović za rad In medias cordis, druga nagrada Emi Brkljači za rad Kako su me odgojile bajke, a treća nagrada Lauri Lozić za rad Priča za laku noć.

U kategoriji osnovnih škola prva nagrada pripala je Lauri Završki za rad Ružno pače u baršunastoj rukavici Mary Poppins, druga nagrada Davideu Criscuolo za rad Melvin i napuštena knjižnica, a treća nagrada Elza Filipović za rad Kako se Jaglenac zaljubio na Fejsu.

Dodajmo kako je predstavljen zbornik radova, a održan je i okrugli stol o ispreplitanju glazbe i književnosti gdje je o svojem stvaralaštvu govorio renomirani zabočki kantautor J.R. August. Pjesme su čitali, kao i vodili program večeri Mirela Videk Hranjec te Mateo Videk.

izvor: www.zagorje.com