U subotu, 22. listopada u vijećnici Općine Bedekovčina, u organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina održala se radionica na temu „Granice“ pod vodstvom dipl. psihologinje i tjelesno orijentirane psihoterapeutkinje Hane Matejašić.

Na organizaciju ove radionice knjižničarke je potaknula povećana potražnja za literaturom iz područja psihologije, mentalnog zdravlja i osobnog razvoja.

U uvodnom dijelu voditeljica je polaznike radionice upoznala s podjelom granica i njihovim značenjem, u kojoj dobi i zašto ih počinjemo razvijati te kako na naše granice utječu nezadovoljene potrebe iz rane faze života. Tijekom radionice, polaznici su koristeći art tehniku i analizu, zatim putem tjelesnosti – osvješćivanjem tijela i tjelesnih senzacija, upotrebom i glumačkih tehnika, ispisujući linijom svoj osobni prostor, mogli spoznati i bolje uvidjeti gdje su njihove granice. Osobitost pristupa ovakve terapije jest povezivanje uma i duha, tijela i emocija.

Grupa je pozitivno reagirala, prema priznanju polaznica bila uspješna te smo svi mišljenja da kao pojedinci premalo brinemo o psihičkom i mentalnom zdravlju koji je zapravo preduvjet za život u skladu i harmoniji, radosti i autentičnosti.