U petak, 22. veljače 2019. godine, u prostorijama Općine Bedekovčine, održana je svečanost povodom proglašenja najboljih sportašica, sportaša i klubova Sportske zajednice Općine Bedekovčina za ostvarene sportske rezultate u prošloj 2018. godini.

Uz nazočnost predstavnika svih 11 sportskih udruga članica, nominiranih sportaša, simpatizera i roditelja, su svim prvonagrađenima udijeljena prigodna priznanja,  a inim sportašima koji su tijekom prošle godine doprinijeli razvoju sporta na općinu, uručene su prigodne zahvalnice.

 • Dodjela priznanja za najbolje sportašice, sportaše i klubove:
 1. Najbolji sportaš Općine Bedekovčina u seniorskoj konkurenciji je IVAN BERTIĆ iz Kickboxing kluba „Zmaj“ Bedekovčina, koji je u 2018.g. nanizao izuzetne sportske domete, te je osvojio dvostruku svjetsku titulu u light contactu i kick lightu, ujedno je dvostruki osvajač europskog kupa, trostruki državni prvak u svim tatami disciplinama te dvostruki državni prvak u ringu u full contactu i K1. Tijekom prošle godine je odradio 47 službenih mečeva-bez poraza. Od nacionalnog saveza je proglašen najboljim mlađim natjecateljem u tatami opcijama za 2018.g.
 2. Najbolja sportašica Općine Bedekovčina u seniorskoj konkurenciji je DIANA FRANKE isto iz Kickboxing kluba „Zmaj“, ona je dvostruka osvajačica europskog kupa, državna prvakinja u kick lightu i viceprvakinja u K1. Vrijedno je napomenuti da prema evidenciji nacionalnog saveza, već šestu godinu u nizu PRVA kick lightašica u konkurenciji 2538 natjecatelja.
 3. Najbolji sportaš Općine Bedekovčina od 14-18 godina je NIKOLA HRANIĆ iz Moto klub „BEDEKOVČINA“, tijekom prošle godine je bio prvak otvorenog prvenstva Hrvatske, viceprvak Hrvatske u motocrossu kao i supercrossu, prvak prvenstva Zagorja, te je zauzeo 11. mjesto na Europskom prvenstvu.
 4. Najbolja sportašica Općine Bedekovčina od 14-18 godina je ANA SOVEC KBK „Zmaj“, ona je bila srebrena i brončana na europskom kupu, državna prvakinja je u kick lightu te viceprvakinja u light contactu.
 5. Najbolji sportaš Općine Bedekovčina od 10-14 godina je STJEPAN SEDAK iz Kickboxing kluba „Zmaj“, bio je brončani na svjetskom prvenstvu, te dvostruko brončani na europskom kupu, dvostruki državni prvak je na tatamiju, kao i dvostruki državni prvak u ringu u full contactu i K1.
 6. Najbolja sportašica Općine Bedekovčina od 10-14 godina je ELENA LJUBEK isto iz  Zmaja, bila je srebrena i brončana na europskom kupu kao i brončana na državnom prvenstvu.
 7. Najbolja seniorska ekipa u muškoj konkurenciji je NK “TONDACH” BEDEKOVČINA, koji je kroz kvalifikacije izborio nastup u 4. NL SREDIŠTE, te je zauzeo 9. mjesto u konkurenciji 16 klubova.
 8. Najbolja muška ekipa u kategoriji do 14 godina je MOTO KLUB „BEDEKOVČINA“ (Jurica Prančić; Karlo Jurinić; Marko Topolovec). Prvo mjesto PH u supercrossu, PRVO mjesto KUP HR u supercrossu, PRVO mjesto KUP HR u motocrossu.
 9. Najbolja ženska ekipa SZOB do 18g. je Odbojkaški klub „BEDEX“, koji je primio priznanje za promicanje i razvoj ženskog sporta u općini.
 10. Najbolji pojedinac iz ekipe u kat. preko 18 god. je MARKO MLINARIĆ iz NK „Tondach“ Bedekovčina. Najbolji pojedinac i strijelac seniorske ekipe Tondach, nekoliko puta proglašen najboljim igračem utakmice.
 11. Najbolji pojedinac iz ekipe u kat. 14-18 god. je PATRIK BOROŠ iz Rukometnog kluba „BEDEKOVČINA“. Patrik jedan je od najzaslužnijih igrača što je momčad mlađi kadeti RK Bedekovčina osvojila treće mjesto u 2. hrvatskoj mlađe kadetskoj rukometnoj ligi u konkurenciji od 24 kluba. Kroz cijelu sezonu bio je naš najbolji strijelac,  a kad se tome pridodaju brojne asistencije i odlična igra u obrani slobodno možemo reći da je Patrik naš najbolji igrač u kategoriji mlađih kadeta.
 12. Trofej „fair play“ je pripao NK “TONDACH”.
 • Prigodne zahvalnice su dodijeljena za postignute sportske domete i doprinos razvoju sporta u Općini Bedekovčina u 2018.g:

Robertu Petaju, Antoniju Štefaneku, Aleksandri Brumnjak, Jurici Prančiću, Karlu Juriniću, Marku Topolovcu svi iz Moto kluba „Bedekovčina“, te Zali Stergar, Ivanu Stergar i Tomislavu Špirancu iz Udruge motorista „Bedekovčina“, te još Kristini Ljubek, Mladenu Hercegu i Davoru Boroš iz Auto kluba „Kebel“.

                                                                                                      Predsjednik SZOB

Arpad Jakša