Povodom obilježavanja 30. obljetnice osnivanja oružanih snaga RH, specijalne i temeljne policije i Dana državnosti RH dana 20.06.2021. godine održane su 21. sportske igre branitelja u organizaciji UDIVDR Bedekovčina.

Uz domaću udrugu učestvovalo je još 14 udruga. Zbog ispoštovane epidemioloških mjera, natjecalo se samo u pripremanju kotlića, lovu ribe na plovak i visećoj kuglani, dok će se takmičenje u belotu i streljaštvu održati tijekom ljeta. Najbolji su nagrađeni peharima i medaljama.

Na igrama je bio nazočan Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, te savjetnik za branitelje ministra branitelja i podpredsjednika vlade RH Tome Medveda, ujedno i izaslanik  Marko Ratković (Maks).

Župan Željko Kolar istaknuo je da je susret branitelja tradicija koja već duže vremena traje, a bila je organizirana radi proslave Dana državnosti. “Uvijek mi je drago vidjeti branitelje na okupu, da se međusobno druže i da su zdravi. Jer, to je vrlo rizična populacija, i u koroni smo izgubili jedan dio naših branitelja i prijatelja, i zbog toga ih uvijek pozivam da prije svega paze na svoje zdravlje. Zbog toga sam zadovoljan što je naša bolnica u Zaboku prva u Hrvatskoj postala i bolnica veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, a suradnja između bolnice i braniteljskih udruga je na jednoj vrlo visokoj razini. Ne smijemo zaboraviti one najbolje među nama koji su položili život za Hrvatsku, za slobodu i neovisnost, sjetimo se i njihovih obitelji koji su izgubili svoje najmilije i moramo napraviti apsolutno sve što je u našoj moći, bez obzira na kojem poslu se nalazimo, da osiguramo što bolji život ljudima na našim područjima, da stvorimo uvjete da nam mladi ne odlaze iz države. Jer, hrvatska vojska je pobjednička vojska, izvojevali smo slobodu u pravednom i obrambenom ratu, ali, kako su bili branitelji uspješni u ratnim operacijama, tako i mi, barem na istoj razini, moramo biti uspješni u mirnodopskim izazovima koji su pred nama”, rekao je župan Kolar.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban izrazio je nadu da će se iduće godine moći dozvoliti dolazak svim udrugama koje će to htjeti. “Ovdje je stvarno lijep prostor kojeg su članovi Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata jako lijepo uredili i to je prostor za uživanje ne samo branitelja već cijelih njihovih obitelji”, rekao je Ban.

Savjetnik ministra branitelja i podpredsjednika Vlade Tome Medveda  Marko Ratković (Maks) bio je oduševljen prostorom održavanja igara, organizacijom, te je  pohvalio rad udruge sa napomenom da će ministarstvo uvijek sufinancirati takove projekte, te je otvorio igre.

Kod spomenika u centru Bedekovčine delegacije udruga, Župan KZŽ, izaslanik ministra, te načelnik Općine Bedekovčina položili su vijence i zapalili lampione za sve poginule, umrle i nestale branitelje.

ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU