U Ministarstvu turizma i sporta u Zagrebu u ponedjeljak, 25. rujna 2023. održano je potpisivanje i dodjela ugovora o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina za 2023. godinu.

Krapinsko-zagorska županija na natječaju je ostvarila iznos od 96.859,10 eura za uređenje školskog igrališta u Svetom Križu Začretju, a ugovor je potpisala i preuzela zamjenica župana Jasna Petek. Krapinsko-zagorska županija kontinuirano daje podršku sportu i sportskim aktivnostima, kroz ulaganja u infrastrukturu, ali i sufinanciranje rada Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije, Školskog sportskog saveza KZŽ i svih udruga kojima na natječaju dodjeljujemo sredstva za njihove programe rada i aktivnosti, a ovaj projekt uređenja školskog igrališta u Svetom Križu Začretju nastavak je ulaganja u sport na području naše županije. Izuzetno je važno kontinuirano ulagati u infrastrukturu jer samo tako, i uz kvalitetne kadrove koji rade u sportu, možemo stvarati bolje uvjete za unaprjeđenje sporta”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek te dodala da je bitno da se sportski stil života usvaja od najranijih dana te je zbog toga važno ulagati u školske sportske dvorane i igrališta.

Valja naglasiti da su na istom natječaju, uz Krapinsko-zagorsku županiju, sredstva ostvarili i Općina Bedekovčina, za izgradnju sportskog igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom u iznosu od 75.079,38 eura te Grad Oroslavje, za izgradnju klupskih prostorija – svlačionica na nogometnom igralištu NK Oroslavje u iznosu od 169.221,40 eura.

Ugovore je korisnicima uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Izvor: KZŽ